Tidningen Vårt Malmö

Logga Vårt malmö

En tidning för dig som bor i Malmö. Här kan du bland annat läsa ett urval av artiklar från det senaste numret av Vårt Malmö - men även extramaterial.

 • Trelleborgsbanan gör
  livet lättare – i Malmö

  I Trelleborg är förväntningarna stora på Pågatågen, som börjar rulla till och från Malmö den 12 december. Men Trelleborgsbanan har också stor betydelse för Malmöborna – och inte enbart för dem som pendlar till Trelleborg.
  2015-11
 • En gränslös tur på cykel

  I det senaste tillskottet på Malmö stads trygghetshotell förenas ny teknik med äldre människors behov av hälsosam stimulans.  
  – Där ser jag OS-byn i München. Fantastiskt! Min dotter bor i München, säger hotellgästen Svea Burnell när hon trampar på upplevelsecykeln.

  2015-11
 • De hjälper barnen till en bra start

  För många är Malmö stads nya bemanningsenhet möjligheten till
  ett nytt jobb, kanske till och med ett första steg in på arbetsmarknaden. Möt Mansura, David och Cecilia – tre Malmöbor som med brinnande engagemang hjälper de ensamkommande barnen till en bra start i Sverige.

  2015-11
 • Från äppelplock till mustning

  I en äppelodling precis utanför Malmö plockar 70 entusiastiska skolbarn äpplen. För de flesta är det första gången de ser frukten växa på träd. Nu ska de följa den ända till den blir must.
  – Vi vill få barnen att förstå var maten kommer från och skapa ett intresse, säger trädgårdsmästaren Jenny Nilsson, som driver odlingen i Husie tillsammans med sin man.  

  2015-10
 • Hårt tryck på Malmös skolor

  Den pågående flyktingsituationen har stor inverkan på Malmös skolor. I mitten av oktober hade det kommit 870 grundskolebarn att jämföra med 670 under hela 2014.
  Samtidigt har Malmö stad lång erfarenhet av att ta emot många nyanlända elever på en gång.

  2015-10

Redaktör

Åsa Lempert
Giv Akt Skåne AB
info.malmo@givakt.se
0761-87 61 56

Postadress:
Giv Akt Skåne AB
Södra Förstadsgatan 2
211 43 Malmö

Ansvarig utgivare

Anders Mellberg
Malmö stads kommunikationsdirektör
040-34 10 00
anders.mellberg@malmo.se

Malmökalendern

Jessica Lindberg
040-34 12 00
evenemang@malmo.se

Annonser

Ardeo Media AB
Tel: 040-16 54 87