Tidningen Vårt Malmö

Logga Vårt malmö

En tidning för dig som bor i Malmö. Här kan du bland annat läsa ett urval av artiklar från det senaste numret av Vårt Malmö - men även extramaterial.

 • ”Just nu gör vi ett pilotförsök
  med nio lärare från Syrien”

  Med öron mot marken, öppna sinnen och stora idéer på små lappar, ska den nyinrättade kompetensförsörjningsenheten lösa en av grundskolans största utmaningar: att hitta lärare och andra yrkesgrupper för framtidens skola. Till 2020 behövs det ytterligare 2000 personer i skolan, mestadels lärare.
  2016-05
 • Bara barnens bästa
  är tillräckligt bra

  Det är de yngsta medborgarnas bästa som Andreas Norbrant har på näthinnan i sitt dagliga arbete. Som förskoledirektör i Malmö vill han tillsammans med sina 5 000 medarbetare ge barnen en plats för livslångt lärande, trygghet och glädje.
     Men, liksom direktörskollegorna i grundskolan och gymnasiet,
  tampas han med utmaningar längs vägen mot de högt ställda målen.

  2016-05
 • Rustad folkpark redo för sommar

  Efter månader av ombyggnationer står Folkets park redo att möta sommarsäsongen. I år är parken dessutom full av nya spännande aktiviteter, allt från en toppmodern lekplats till stadsodling och boule.
  2016-05
 • Rättvist utbud i butikshyllorna

  Malmö firar 10 år som Fairtrade city, och mycket har hunnit hända. Idag är rättvisa produkter så vanliga på butikshyllorna att det är löjligt enkelt för konsumenterna att göra skillnad.
  2016-04
 • Spontanidrott lockar unga tjejer

  Stora och små, rutinerade och nybörjare. Alla har möjlighet att prova på roller derby när Malmö Royal roller derby bjuder in till prova på-dagar. Genom satsningen Spontan i stan erbjuder Malmö stad ett smörgåsbord av gratis föreningsaktiviteter. Klasskompisarna Selma Albattat, Lorena Xhafa och Siri Klingborg gillar fart och fläkt och passar på att prova hjulen. ”Hit me hard”, sjunger artisten ur högtalarna på Malmö tennishall. I hallen samsas rutinerade roller derby-åkare med lätt stapplande nybörjare – alla med skyddsutrustning från topp till tå. För det är en tuff sport på rullskridskor som står på programmet den här eftermiddagen. Under hela våren serveras ett smörgåsbord av gratis fritidsaktiviteter i Malmö, fartfyllda roller derby är en av dem.
  2016-04

Redaktör

Åsa Lempert
Giv Akt Skåne AB
info.malmo@givakt.se
0761-87 61 56

Postadress:
Giv Akt Skåne AB
Södra Förstadsgatan 2
211 43 Malmö

Ansvarig utgivare

Anders Mellberg
Malmö stads kommunikationsdirektör
040-34 10 00
anders.mellberg@malmo.se

Malmökalendern

Jessica Lindberg
040-34 12 00
evenemang@malmo.se

Annonser

Ardeo Media AB
Tel: 040-16 54 87