Tidningen Vårt Malmö

Logga Vårt malmö

En tidning för dig som bor i Malmö. Här kan du bland annat läsa ett urval av artiklar från det senaste numret av Vårt Malmö - men även extramaterial.

 • Rättvist utbud i butikshyllorna

  Malmö firar 10 år som Fairtrade city, och mycket har hunnit hända. Idag är rättvisa produkter så vanliga på butikshyllorna att det är löjligt enkelt för konsumenterna att göra skillnad.
  2016-04
 • Spontanidrott lockar unga tjejer

  Stora och små, rutinerade och nybörjare. Alla har möjlighet att prova på roller derby när Malmö Royal roller derby bjuder in till prova på-dagar. Genom satsningen Spontan i stan erbjuder Malmö stad ett smörgåsbord av gratis föreningsaktiviteter. Klasskompisarna Selma Albattat, Lorena Xhafa och Siri Klingborg gillar fart och fläkt och passar på att prova hjulen. ”Hit me hard”, sjunger artisten ur högtalarna på Malmö tennishall. I hallen samsas rutinerade roller derby-åkare med lätt stapplande nybörjare – alla med skyddsutrustning från topp till tå. För det är en tuff sport på rullskridskor som står på programmet den här eftermiddagen. Under hela våren serveras ett smörgåsbord av gratis fritidsaktiviteter i Malmö, fartfyllda roller derby är en av dem.
  2016-04
 • Välkända ansikten gör förskolebarnen tryggare

  Kända ansikten är nyckeln till en trygg och fungerande verksamhet i förskolan. Genom ett bemanningsteam med fast personal som ersätter vid frånvaro blir det bättre både för barnen och personalen.
  – Det gör stor skillnad att det kommer välbekanta personer till barngruppen. Dessutom är de erfarna och kan gå direkt in i arbetet, säger förskolechefen Åsa Olofsson.

  2016-03
 • Direktör med snårigt uppdrag

  I förra numret av Vårt Malmö tittade vi närmare på grundskolans utmaningar. Men även gymnasieskolan och SFI-utbildningarna har en tuff puckel att ta sig an. ”Vi ska klara att växa i en kostym som ständigt förändras”, säger Eva Ahlgren, förvaltningsdirektör.
  2016-03
 • ”Jag har byggt allt detta själv”

  Med en enorm envishet, ett brinnande hjärta och ett skarpt affärssinne har Bella Malekian skapat en succé i en värld där normerna säger att hon inte borde ha lyckats.
  2016-03

Redaktör

Åsa Lempert
Giv Akt Skåne AB
info.malmo@givakt.se
0761-87 61 56

Postadress:
Giv Akt Skåne AB
Södra Förstadsgatan 2
211 43 Malmö

Ansvarig utgivare

Anders Mellberg
Malmö stads kommunikationsdirektör
040-34 10 00
anders.mellberg@malmo.se

Malmökalendern

Jessica Lindberg
040-34 12 00
evenemang@malmo.se

Annonser

Ardeo Media AB
Tel: 040-16 54 87