$left
$middle

Nyheter på Malmöfestivalen!

Varje år innebär flera nyheter på Malmöfestivalen. Denna gång kan festivalen presentera en ny scen för den lokala musikscenen, den gigantiska konstinstallationen Dodecalis på Stortorget, ett kreativt konstlabb på Barnlandet, hållbarhetsfokus på Hamngatan och dansprogram i Fontänen.

Arbetet med festivalen är inne i en intensiv fas och mycket av programmet bokas nu i maj. I år är det flera nya inslag som publik och Malmöbor kan se fram emot när festivalen äger rum 9-16 augusti.

Malmöscenen är en ny scen som är tillägnad musiklivet i Malmö och som kommer att finnas i Raoul Wallenbergs Park. Programmet sätts av några av de mest intressanta musikaktörerna och klubbarna i staden, däribland reggae- och dancehallklubben RiDDiM, hiphop-klubben Spit Spot, konsertarrangören Femmuze som premierar kvinnliga artister på den lokala musikscenen, Retromusikföreningen som har fokus på 60-talsmusik och skivbolagen/klubbarna Malmö Inre & Rundgång.

På Stortorgets parkering, där det under tidigare festivaler varit hinderbanor och liknande aktiviteter, kommer i år en gigantisk och luftfylld ljusskulptur att breda ut sig med namnet Dodecalis. Skapad av brittiska Architects of Air med konstnären Alan Parkinson i spetsen, kommer festivalbesökarna kunna gå in i skulpturen och utforska den på egen hand.

Övriga nyheter är att Barnlandet i år kommer att omvandlas till ett kreativt konstlabb där barnen kan delta i workshops och måla på väggar. Aktörer som deltar är Malmö Konsthall, Moderna Museet, Skissernas Museum, Kivik Art Centre, Skånes konstförening och Konstkvinnor. På Hamngatan, som tidigare år varit ett område för konst och design, blir det fokus på hållbarhet. En mängd olika workshops kommer att genomföras där målet är att ge besökarna smarta knep som kan göra skillnad för vår framtida miljö. Och i Fontänen blir det i år ett fullspäckat och spännande dansprogram med allt från disco för de yngre till helkvällar i dansstilar som swing och tango för en vuxnare publik och vogue klubb!

Läs allt om nyheterna på årets festival här.