Snart dax för Sommarscen

Varje år presenterar Sommarscen Malmö en mångfald av kulturupplevelser för alla åldrar. Två månader präglade av semester och sommarlov förgylls med föreställningar, konserter, filmvisningar och mycket annat. Alla arrangemang är med fri entré och sker utomhus. Anna Novovic, enhetschef Sommarscen Malmö, lättar på ridån inför 2019.

Vad händer just nu?

Programmet är spikat, det blir 165 arrangemang i år. Rekryteringen av alla säsongsanställda är klar, de är viktiga ambassadörer för oss. Våra scener finns där folk bor och det kan bli en hel del nyfikna frågor – då gäller det att vara påläst och trevlig. Oftast öser publiken kärlek över personalen, men vi är trots allt ute i det offentliga rummet och behöver vara beredda på utmanande situationer. På tekniksidan är det mycket som måste klaffa när olika artister från hela världen står på scenen varje dag. Vi jobbar också intensivt med kommunikationen – programmet har kommit fråntryckeriet och börjar spridas på den 24 maj då det blir offentligt.

Kan du berätta om höjdpunkterna 2019?

Utan att avslöja för mycket tycker jag att man ska hålla utkik efter höbalar på hög höjd, kannibalkomedi och livs levande amazoner.

Vad bör man inte missa i sommar?

Möjligheten att uppleva platser i Malmö man aldrig har varit på. Kanske får man några fördomar krossade, eller upptäcker nya smultronställen. Vi arbetar mycket med att kombinera innehållet och platsen på olika sätt. Ibland uppstår en förstärkning, ibland skaver det.

Varför finns Sommarscen Malmö?

Vi vill väcka nyfikenhet för scenkonst och film, och göra den mer tillgänglig. Genom att förlägga föreställningarna över hela Malmö vill vi även uppmuntra människor att upptäcka sin egen stad. Mest känd är Pildammsteatern, men vi har arrangemang på ungefär 40 olika platser varje år.

Vad är bäst med konceptet?

Att det talar till många olika människor. Det finns något för alla smaker, och det skapar möjligheter att upptäcka nya uttryck. Trösklarna är låga, man kan slå sig ner i gräset och bara njuta. Eller dela paraply och digga loss! Många Malmöbor har tagit till sig idén och ser det som en självklar del av sommaren.