$left
$middle

Micael Nord blir ny näringslivsdirektör

Malmö stads nya näringslivsdirektör blir Micael Nord. Han är idag biträdande utvecklingsdirektör i Region Skåne och tillträder 11 september.

--- Det känns väldigt bra att komma till Malmö stad och jag ser fram emot att få jobba med omvärlds- och näringslivsfrågor på ett samlat sätt. Vi i Malmö stad måste jobba mer tillsammans med näringslivet och andra i regionen för att skapa ännu bättre förutsättningar för tillväxt. Som ledare söker jag gärna samarbete mellan olika aktörer och det ska bli väldigt spännande att tillsammans med andra bidra till att göra Malmö ännu lite bättre, säger Micael Nord.

Micael kommer närmast från Region Skåne där han varit biträdande utvecklingsdirektör för avdelningen för regional utveckling. Han har tidigare haft olika chefsuppdrag inom Lundby stadsdelsförvaltning i Göteborg med ansvar för bland annat stadsutveckling, integration och folkhälsa, mänskliga rättigheter, kommunikation, lokalt näringsliv samt trygghet och säkerhet. Micael har varit regionchef och generaldirektörens stabschef på Svenska ESF-rådet och har också erfarenhet från statlig myndighet.

Micael Nord tillträder 11 september.