$left
$middle

Innovationstävling med fokus på energilösningar

I Malmö har effekt- och kapacitetsutmaningen i elsystemet gjort sig påmind och blivit en ögonöppnare för många. Vi behöver inte bara bli mer energieffektiva, utan även bli bättre på att hantera effekttoppar lokalt. Under årets Open Innovation Call utlyses innovativa idéer om hur vi möter dessa utmaningar.

Open Innovation Call, är en öppen innovationstävling som årligen utlyser ett uppdrag, ett "call", kopplat till ett specifikt tema. Den här tävlingen har titeln Exploring power peak shaving as an enabler for future resilient neighbourhoods och syftar till att minska effekttopparna samt göra energisystemet i Sege Park mer resilient. Läs mer om tävlingen här!

Alla förslag bedöms utifrån vissa bedömningskriterier så som design, prototyping, affärsmöjligheter, säljbarhet med mera. Se samtliga kriterier i anmälningslänken nedan.

Anmäl ditt bidrag senast den 18 november, 2019!

Alla som har en idé är välkomna att delta i tävlingen. Skicka in ditt bidrag via anmälningslänken nedan senast den 18 november 2019, klockan 12.00.

Läs mer om tävlingen och anmäl dig här!

Sprid gärna informationen i era nätverk!

Save the date!

Den 25 november presenteras 5 finalister, som får möjlighet att presentera sin idé för en jury under ett avslutningsevent. Det här avslutningseventet går under namnet Open Innovation Day och äger rum den 5 december. En ny inbjudan till Open Innovation Day kommer senare – men markera datumet 5 december redan idag!

Bakom innovationstävlingen står Smart Cities Accelerator (SCA), Malmö stad och Eon.

Climate-KIC, SCA, Malmö Stad och Eon står bakom innovationstävlingen.

 

logos