$left
$middle

Världsledande teknikkonferens etableras i Malmö

Amerikanska TechConnect World, en av världens viktigaste teknikkonferenser, startar upp en europeisk version i oktober med placering i Malmö.

TechConnect Europe Innovation Conference & Expo blir därmed den första konferensen som hålls utanför USA och förväntas locka upp till 2000 internationella deltagare årligen efter tre år. Konferensen vänder sig till företag, forskare, entreprenörer och andra organisationer som arbetar med tekniköverföring samt investerare som letar efter de mest lovande och innovativa företagen och lösningar inom områden som exempelvis avancerade material, nanoteknologi, medicinteknik, bioteknik, smarta städer, Big Data och avancerad tillverkning.

– Vi har arbetat målmedvetet med att få konferensen till Sverige och Europa. Detta ger oss en möjlighet att koppla ihop våra företag och forskare med relevanta aktörer globalt samt marknadsföra våra kunskapsintensiva ekosystem och forskningsanläggningar MAX IV och ESS, säger Ulrika Ringdahl, VD på Invest in Skåne. Vår förhoppning är att konferensen blir en motor för att locka ny banbrytande forskning, innovationer och internationella investeringar till Skåne och Sverige.

– Vi är otroligt glada över att denna årligt återkommande konferens förläggs här. Tack vare att Malmö har kapaciteten och infrastrukturen att husera stora internationella konferenser och att det finns storskaliga forskningsanläggningarna i regionen så blir vi nu en fast plats för TechConnect Europe, säger Micael Nord, Malmö stads näringslivsdirektör.

Innovationsföretaget TechConnect har arrangerat konferenser i USA i över 20 år för att bidra till kommersialisering av forskning och startups.

Konferensen äger rum den 19-21 oktober 2020 på Clarion Malmö Live i Malmö.

För mer information besök www.techconnect.org och www.techconnectworld.com