$left
$middle

Legue of Legends final i Aten 2019

Europafinal arrangeras i Malmö

League of Legends, ett av världens största onlinespel, förlägger sin final till Malmö arena i slutet av augusti.

League of Legends, ett av världens största onlinespel, kommer under sommaren 2020 att hålla sin Europafinal i Malmö. Med över 100 miljoner spelare globalt ses eventet som ett av de mest prestigefyllda inom e-sporten. Här tävlar Europas bästa lag om chansen att representera regionen i världsfinalen som hålls i Shanghai senare i år. Evenemanget beräknas attrahera tusentals besökare till Malmö och lockar miljontals tittare online. League of Legends European Championship Summer 2020 går över två dagar, 29-30 augusti, och hålls på Malmö Arena.

– Jag är väldigt glad att Riot Games väljer Malmö som plats för deras evenemang LEC Summer 2020. League of Legends är inte bara ett av världens största onlinespel, de här evenemangen är även bland de största inom e-sporten, säger Paul Petersson-Rebelo, Projektledare e-sport, Malmö stad.

Onlinespelcommunityt växer snabbt globalt och har skapat sig en stor närvaro i Malmö. Staden har sedan många år en stark gamingkultur samt ett flertal både internationella och lokala spelstudios. Malmö stad har även investerat i ett flertal olika projekt för att främja branschen, från utbildningar till kreativa utvecklingshubben Game Habitat. League of Legends European Championships Summer 2020 är ett samarrangemang mellan Malmö Stad, Event in Skåne och Riot Games.

Läs om hur Dreamhack Masters positiva effekt för Malmö!