$left
$middle

Free Heights tävlar i Livekarusellen

I vår kommer bandet Free Heights att tävla i Livekarusellen. Free Heights är ett av Malmö Kulturskolas band och Ola Johansson, lärare på Kulturskolan har hjälpt bandet spela in en skiva i studion!

Hej Elton, Harry, Malcolm och Milo (medlemmarna i Free Heights) vad roligt att ni ska vara med i Livekarusellen, berätta lite om ert band!

Hur bildades ni?
– Genom kulturskolans pop och rock-undervisning träffades leadgittaristen (före detta trummis) Harry och gitarristen/sångaren Elton. Senare började även basisten Milo och efter ett tag också den nuvarande trummisen Malcolm.

Varför heter ni Free Heights?
– Vi behövde ett bandnamn till inför en konsert och när vi gick och funderade på det efter ett rep såg vi en ”fri höjd, 3,5 m-skylt”. Med inspiration från den fick basisten Milo idén att vi kunde ta det. Därav Free Heights!

Vad är ert mål med Free Heights?

– Just nu tänker vi väl att vi bara vill ha så roligt som möjligt med vår musik och med varandra och sedan får det få som det går.

När började ni skriva låtar?
– Under sommaren 2019 började vi repa utanför kulturskolans lokaler hemma i Milos källare. Det var då vi började ta hela bandgrejen mer seriöst och det var även i den här laget som låtskrivandet började.

Hur går det till när ni skriver en låt?
– Antingen kommer Elton (sångare/gitarrist) eller Harry (gitarrist) med en idé på en ackordföljd eller något speciellt riff. Utifrån det försöker vi, oftast Elton, komma på en melodi som han sedan sätter text på.

Vem inspireras ni av?
– De som vi inspireras mest av (både som band och från ett låtskrivarperspektiv) är nog Queen, Green Day, Bastille, Vulgpeck och Bruno Mars.

Malmö Kulturskola önskar bandet stort lycka till med Livekarusellen!

Lyssna på Free Heights skiva som är inspelad på Kulturskolans studio av Ola Johansson: Spotify

Tävlingen"Livekarusellen" som anordnas av Studiefrämjandet under våren 2020, här speldatum:

  • 29 feb kl.13.00, Sofiepark i Malmö
  • 15 mars kl.13.00, Sofiepark i Malmö
  • 29 mars kl.13, Jutan i Helsingborg