$left
$middle

TAKK-körens medlemmar från olika dagliga verksamheter i ett framträdande med teckenspråk. Foto: Sanna Dolck Wall

Nytt LSS-boende: Första skopan jord grävd med ordföranden i grävskopan

Grävskopan är satt i marken för byggnationen av det nya LSS-boendet vid den gamla Wowragården i Södra Sallerup. Fyra personer med funktionsnedsättning kommer att flytta in i boendet som kommer att ligga i en unik och anpassad miljö.

Blåst och regn stoppade inte de som ville vara med en dag i februari 2020 när Roko Kursar, som är ordförande i funktionsstödsnämnden, klättrade upp i en grävskopa och tog några skopor jord för att inviga bygget av det nya LSS-boendet.
– Ett litet skoptag idag men ett stort tag för LSS framtid i Malmö, sa han bland annat i sitt tal.

På plats fanns ledamöter i funktionsstödsnämnden, kommunalrådet Simon Chrisander, representanter från funktionsstödsförvaltningen, stadsfastigheter och byggföretagen liksom TAKK-körens medlemmar från olika dagliga verksamheter.

Alla är nöjda med att det framtida boendet ska kunna erbjuda fyra personer just den miljö som de har behov av att vistas i. Först efter en lång process har klartecken getts till att riva den gamla arrendatorbostaden, som var i dåligt skick, för att ge plats för boendet.

LSS-boendet kommer få en liknande utformning som arrendatorbostaden och ha en boendeyta på 365 kvm på en tomt som är 2 300 kvm.

Foto: Sanna Dolck Wall.

Glad man kliver ut ur grävskopa

Roko Kursar tog de första skoporna jord till bygget av det nya LSS-boendet.