$left
$middle

Malmö stad öppnar kulturakut på nätet

I tider när allt färre tar sig till sitt favoritmuseum, sitt bibliotek eller arkivets gömmor kommer vi till dig. På malmo.se/kulturakuten tillgängliggör vi Malmö stads kulturutbud för dig som vanligt.

Fast ändå annorlunda. Smyglansering sker under helgen.

– På måndag 30 mars öppnar vi de virtuella dörrarna. Alla är välkomna att hänga med på sagostund, visningar, historisk matlagning, konstverkstad och mycket mer. Kulturakuten är ditt kulturplåster i vardagen, säger Pernilla Conde Hellman, kulturdirektör.

Coronavirusets framfart har fått stora effekter på Malmös kulturliv. Evenemang ställs in, institutioner stänger och öppna museer har besökstapp. Därför inleder nu kulturförvaltningen en satsning på att tillgängliggöra kulturen. Receptet är att i större utsträckning flytta ut kulturen på nätet. Därmed säkerställer vi att kulturens kraft kan fortsätta berika Malmöborna.

– Det känns bra att vi kan fortsätta erbjuda kultur till Malmöborna. I ett första steg handlar det om Malmö stads verksamheter, men förhoppningen är att detta också kan växa till att inkludera fler aktörer än kulturförvaltningens egna verksamheter så som kommunala kulturbolag, säger Pernilla Conde Hellman.

I en tid av global oro, kris och svårigheter är kulturen viktigare än någonsin. Kulturen kan inte stoppa spridningen av Coronaviruset, men vi kan göra vägen dit lättare att stå ut med. Kulturell allemansrätt är än viktigare nu när Malmöbornas möjlighet till sociala möten minskar allt mer.

sv
sv