$left
$middle

Mötesplatserna för seniorer sänder på Malmö mediakanal

När mötesplatserna för seniorer tillfälligt är stängda hittar vi nya kanaler att nå ut till Malmöborna i. Från och med 18 maj kommer mötesplatserna att börja sända i lokala Malmö mediakanal.

Den 18 maj kommer mötesplatserna för seniorer att börja sända i Malmö mediakanal, som i folkmun kallas Malmökanalen. Sändingen är en del i programmet Angeläget som kommer att fokusera på samhällsinformation under coronasituationen. Programmet sänds varje vecka måndag till torsdag klockan 18.00-19.00, med en repris klockan 09.00 nästa dag. Mötesplatserna kommer att bjuda på olika aktviteter som Malmö historia och gympa.

- Nu när Malmö stads mötesplatser för seniorer tillfälligt är stängda försöker vi hitta nya sätt att nå ut. Vi tycker att Malmö mediakanal och Angeläget är ett bra initiativ som vi är glada för att vara med i och sprida våra aktiviteter, säger Jolanda van Vliet, enhetschef för mötesplatserna för seniorer i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen.

Malmö mediakanal når 120 000 hushåll i Malmö, Lomma, Svedala och Burlöv. Kanalen hittas analogt i MKB:s nät samt via digitalbox ComHem: 451, Telia: 500, MKB: 199, Sydantenn: 199, Bredbandsbolaget: 299, Canal Digital 299.

Initiativtagare och samordnare för programmet är Malmöandan och KC Kompetenscenter.

sv
sv