$left
$middle

Årets Malmöfestival är inställd - evenemangsfyllt 2021 bjuder på både Malmöfestivalen och WorldPride

Malmö stad har beslutat att ställa in årets Malmöfestival. Beslutet kommer som en följd av den rådande coronapandemin och regeringsförordningen om förbud av sammankomster med fler än 50 personer. Istället ges Malmöborna ett 2021 som är fullt av evenemang.

Beslutet om årets Malmöfestival har dröjt då Malmö stad - precis som andra arrangörer - avvaktat för ett se om sammankomstförbudet skulle kunna hävas framåt sommaren, samtidigt som ett beslut kring festivalens framtid 2021 också behövde fattas.

Malmöfestivalen engagerar hundratals aktörer och föreningar men även ett stort antal besökare. Festivalen är en mötesplats för alla, men i år kan vi inte mötas på samma villkor. Det är såklart ett tungt beslut att ställa in, men ett nödvändigt sådant. Det är av yttersta vikt att vi alla gör vad vi kan för att tillsammans minska smittspridningen och ta oss igenom detta. Dock är det glädjande att samtidigt kunna meddela att Malmöfestivalen kommer tillbaka 2021.

Malmö stad har arbetat för att möjliggöra att både Malmöfestivalen och det internationella arrangemanget Copenhagen 2021 – WorldPride och EuroGames ska kunna äga rum i augusti 2021. Nu står det klart att evenemangen avlöser varandra och att Malmöbor och besökare kan vänta sig en helt unik folkfest under två veckor i augusti nästa år. Först ut är Malmöfestivalen som pågår i fem dagar 7-11 augusti, sedan sadlar Stortorget om och WorldPride tar över firandet som går under samlingsnamnet “Copenhagen 2021”.

Fakta om evenemangen

  • Malmöfestivalen äger rum 7-11 augusti 2021
  • Copenhagen 2021 – World Pride och EuroGames äger rum 12-22 augusti 2021 i Köpenhamn och Malmö
sv
sv