$left
$middle

Konstverket ”Den talande staden” på plats i Kungsparken

Konstverket ”Den talande staden” av Pontus Ikander har nu fått en plats i Kungsparken, i Berghults trädgård, nära Casinot. Ta gärna en promenad dit och titta på konstverket.

Kanske känner du igen det från ljusarrangemanget Metropolis: byLIGHT 2018. Då var Den talande staden ett av konstens ljus.
Konstverket är nu i ett hållbart material, cortenstål, för att kunna placeras permanent i Malmö. Nuvarande plats i Kungsparken är tillfällig under något år. Konstverket kommer sedan att få en permanent plats i Sege park.

”Den talande staden” skildrar det ljusspel som stadens invånare genererar genom att endast leva sina liv. Oavsett vad som händer i ett hem eller hur människorna inne i huset mår så genererar alla hus och lägenheter tillsammans ett ljusspel. Detta ljusspel är produkten av invånarnas vardag.

Ljusspelet är till synes vackert och rogivande men döljer också hemska saker som händer i en stad. Känslan av det vackra skenet från stadens fönster är tudelad och detta vackra ljusspel kan bedra. Ljusspelet förtäljer inte vad som egentligen händer i det hemmet där en lampa eller tv apparat är tänd.

sv
sv