$left
$middle

Öresunds Funkis firade säsongsstart och nytt namn

Fritidsnämnden beslutade i förra veckan att Ribersborgs handikappbad byter namn till Öresunds Funkis – badet utan hinder. Igår besökte fritidsnämndens ordförande Ewa Bertz (L), funktionsstödsnämndens ordförande Roko Kursar (L) och Johan Hermansson, fritidsdirektör, badet för att träffa personalen och fira säsongsstart.

På plats på Öresunds Funkis – badet utan hinder höll Ewa Bertz och Roko Kursar ett tal där de lyfte fram anläggningens funktion och det ökade samarbetet som kommer att ske mellan fritidsnämnden och funktionsstödsnämnden.

Under rundturen fick besökarna bland annat se havssimskolans verksamhet och det nya tillgängliga utegymmet. Det bjöds också på tårta som bakats av Backa kök som är en daglig verksamhet inom funktionsstödsförvaltningen. Backa köks verksamhet på Öresunds Funkis kommer under sommaren 2020 att utvecklas och integreras i fritidsförvaltningens arbete på platsen.

Öresunds Funkis – badet utan hinder ingår i det förvaltningsövergripande arbetet med Framtidens kuststad som samlar allt det som kommunen gör tillsammans med andra för att stärka Malmös roll som kuststad. I handlingsplanen ingår samverkan mellan berörda förvaltningar kring platsen som omfattar de tre anläggningarna Öresunds Funkis, Naturum Öresund (tidigare Marinpedagogiskt center) och Temalekplats Öresund.

Några barn och vuxna med simglasögon provar på badet
sv
sv