$left
$middle

Backa kök i gott samarbete med Öresunds funkis

Är du sugen på något gott att äta efter ditt bad? Backa kök daglig verksamhet har flyttat ut till det tillgänglighetsanpassade badet på Ribersborg.

För andra sommaren i rad har Backa kök daglig verksamhet flyttat från sin lokal i Kirseberg ut till Öresunds Funkis - badet utan hinder. Du har väl hört att att Malmö stads tillgänglighetsanpassade bad har bytt namn?

Hannah Rossander, omsorgspedagog på funktionsstödsförvaltningen berättar att Backa kök samarbetar med fritidsförvaltningen som driver kiosken på badet. Fritidsförvaltningens medarbetare säljer det som Backa kök tillagat och bland annat kan du välja på toast, frallor och rawfoodbollar. Det finns både vegetariska och veganska alternativ på menyn.

– Vi gör även en jättegod morotssoppa på kokosmjölk. Och vi gör krutonger på brödet som inte gått åt till toast dagen innan, så inget går till spillo, berättar Hannah.

Alla är välkomna att bada här och att handla i kiosken. Du kan ta med din egen korv eller köpa i kiosken. Sedan finns det möjlighet att låna en grill. Här finns även kylskåp för din medhavda mat.

Skål med morotssoppa

Backa kök lagar morotssoppa från grunden.

Hannah Rossander och Christina Dimitrios

Hannah Rossander och Christina Dimitrios på Backa kök

Uppdatering september

Backa kök förlänger på Öresunds funkis i september. Det blir två grupper som turas om att vara på Öresunds Funkis och Backa kök på Kirseberg. Deltagarna lagar mat och bakar på Öresundsfunkis på måndag, tisdag och onsdag varje vecka hela september månad.

Har du frågor om Backa kök? Kontakta Hanna Rossander, omsorgspedagog. E-post: hannah.rossander@malmo.se

Olika aktiviteter att göra på badet

På Öresunds Funkis kan du vara med på olika aktiviteter som yoga och gympa. Du kan också träna på utegymmet. I år har det även startats en simskola i havet. När det inte är så varmt väder kan det vara skönt att värma sig i bastun.

Duscharna är tillgänglighetsanpassade. Och det finns både lift och ramp för att underlätta tillgängligheten till havet.

sv
sv