$left
$middle

Dyk in i hiphopvärlden! Daniel Stengård, Toju Jemide och Madeleine Ngoma är några av höstlovslärama på hiphopsatsningen "Make it!" iTriangelns köpcentrum. Foto: Malmö stad

Hiphophösten

"Make it!" är höstens lovsatsning där du som Malmöungdom kan lära dig rappa, producera musik och dansa streetdance - med tjuvstart redan första helgen i oktober.

Malmö kulturskola bjuder in stadens ungdomar till hiphopvärlden på höstlovet och vissa helger. En testrunda kommer att göras redan första helgen i oktober inne på Triangelns köpcentrum.

Arrangemanget heter "Make it!" och leds av kulturskolans pedagoger. Madeleine Ngoma är danslärare och kommer att hjälpa deltagarna att träna på steg och koreografi.

Mer kultur på lov och helger

- Jag brukar säga att streetdance är ett paraplynamn för flera olika dansstilar. Det gemensamma för dessa dansstilar är att ingen av dem är grundade av eller på en institution. De är skapade av folket för folket, säger Madeleine Ngoma.

Satsningen är ett sätt för Malmö kulturskola att nå fler ungdomar på lov och helger.

- Det är många ungdomar som inte har så mycket att göra när de är lediga. Därför vill vi satsa på bra och värdefulla aktiviteter på helger och lov, säger Johan Andre, enhetschef på Malmö kulturskola.

Maskrnakeri inför Halloween Förutom dans och musikskapande kan yngre deltagare också få möjlighet att måla sina egna masker inför Halloween.

Det kommer även att bli aktiviteter i Mazettihuset där Malmö kulturskola normalt håller till. Där kan deltagarna bland annat lära sig animera med Mine­craft-figurer.

Text Gustav Sigala Haggren, Vårt Malmö

sv
sv