$left
$middle

Från och med måndag den 9 november kommer de elever som pluggar på distans att kunna hämta ut skollunch på utvalda grundskolor.

Skollunch till elever som pluggar på distans

Precis som i våras kommer elever som pluggar på distans att erbjudas skollunch. Upplägget är samma som sist där eleverna kan hämta ut maten på utvalda grundskolor.

– Det är viktigt att vi ger samma förutsättningar för alla våra elever, oavsett om de har digitala studier eller är på plats i skolan, säger Emma Sandberg, ekonomichef på gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Upplägget blir precis som i våras där eleverna kan hämta matpaket från utvalda grundskolor. Totalt handlar det om 15 olika skolor där även Malmö Borgarskola finns med utöver grundskolorna. De geografiska placeringarna på uthämtningsställena är spridda över Malmö, vilket ökar förutsättningarna för att alla elever ska kunna hinna hämta ut sin skollunch.

– Vi tar även hänsyn till de elever som inte bor i Malmö att kunna ansöka om måltidsersättning och på så vis kunna tillgodose sig sitt näringsintag, säger Emma Sandberg.

Möjligheten till att hämta ut skollunch börjar på måndag den 9 november.

Här kan skolmat hämtas

Alla elever på de kommunala gymnasieskolorna i Malmö har fått ett formulär skickat till sig där de fått svara på var de vill hämta lunchen och om de har några preferenser på sin kost. Det går fortsatt bra att anmäla sig.

Vid varuintagen till följande kök kan maten hämtas:

Pilbäckskolan

Strandskolan

Gottorpskolan

Tingdammsskolan

Toftanässkolan

Kirsebergskolan

Sofielundsskolan

Rosengårdsskolan

Söderkullaskolan

Lindeborgskolan

Mellanhedens skola

Geijerskolan

Västra hamnenskolan

Malmö Borgarskola

Mellersta förstadsskolan

sv
sv