Augustprisvinnaren Lydia Sandgren gästar den digitala Författarscenen 25 mars. Foto: Emelie Asplund

Författarscenen digital våren 2021

I väntan på att publiken åter ska få träffas, lyssna och utbyta tankar och idéer, så arrangerar Författarscenen under våren fyra digitala samtal som sänds live från Stadsbiblioteket. Med gäster som Augustprisvinnarren Lydia Sandgren, Henrik Bromander och danska Asta Olivia Nordenhof.

Program Författarscenen våren 2021

Under våren arrangerar Författarscenen fyra samtal som sänds direkt från biblioteket med författarna på plats.

  • 25 mars: Lydia Sandgren i samtal med Johanna Koljonen
  • 14 april: Henrik Bromander med Karin Arbsjö
  • 19 maj: Asta Olivia Nordenhof i samtal med Amanda Svensson
  • 26 maj: Tilde Björfors, Axel Englund och Tor Billgren – om när poesi möter opera (utifrån Philip Glass "Circus Days and Nights")

Alla samtal startar klockan 19.00 och sänds via Författarscenens Facebook-sida.

Augustprisvinnare inleder 25 mars

Första samtalet sänds 25 mars med Augustprisvinnaren Lydia Sandgren vars roman ”Samlade verk” kommit att trollbinda en stor läsekrets. Prisbelönt är också danska Asta Olivia Nordenhof som för sin roman ”Pengar på fickan” belönats med PO Enquists pris och nominerats till Nordiska rådets pris. Henrik Bromander är aktuell med sin åttonde roman där han i thrillergenren undersöker stay behind-celler och högerextremism i det svenska 70-talets folkhem.

– Det är tre författarskap som i mycket skiljer sig men också har gemensamma beröringspunkter i att skriva fram privata relationer i förhållande till det omkringliggande samhället.

När opera möter poesi

Våren avslutas 26 maj med ett samtal om poesi och musik inför världspremiären av Philip Glass ”Circus Days and Nights” på Malmö Opera. Utifrån titeln "När poesin intar manegen som operalibretto" pratar regissören Tilde Björfors med Axel Englund, professor i litteraturvetenskap, i ett samtal lett av Tor Bilgren.