$left
$middle

Föredrag om antiziganism och romernas liv i Sverige

Hur bemöts romer i Sverige? Vilka är konsekvenserna av långvarig antiziganism? Och hur kan vi bättre förstå andra kulturer genom musik och kulturarv?

Den 14 april kan du ta del av föredraget Romernas liv i Sverige. En historia om antiziganism – individuellt, strukturellt och diskursivt online via Zoom. Samtalet livesänds från Malmö Konsthall, som just nu visar en utställning med den romska konstnären Ceija Stojka som överlevde tre koncentrationsläger under Förintelsen.

Mujo Halilovic, enhetschef på Romskt informations- och kunskapscenter (RIKC) i Malmö, berättar om konsekvenserna av en långvarig, historisk uteslutning av romer och om sätt att bemöta den. Han pratar också om den romska musiken som det kosmopolitiska kulturarvets främsta melodiska bärare och förnyare, samt om hur den kan inspirera och förmå oss att bemöta trångsynthet, farliga myter och polarisering.

Föredraget livesänds via Zoom med efterföljande frågestund. Du behöver inte ladda ner programmet för att lyssna. Klicka här för att delta.

Samarrangeang med Romskt informations- och kunskapscenter (RIKC).

sv
sv