Enhörningen på Gustav Adolfs torg

Enhörningen på Gustav Adolfs torg

Med en rosa enhörning uppmärksammar Malmö stad WorldPride-året 2021. Den färgglada enhörningen sprider värme, kärlek och gemenskap och är placerad på Gustav Adolfs torg i Malmö. Den kommer att lysa upp torget ända fram till slutet av augusti då WorldPride är över.

Den 6 meter höga och 10 meter breda enhörningen är placerad mitt i siktlinjen från Södra Tullgatan och är en del av fastighets- och gatukontorets utsmyckningsprogram.

Enhörningen är resultatet av ett samarbete mellan Malmö stad och Malmö Pride, som tillsammans gör staden fin inför värdskapet av WorldPride.

Vad ska enhörningen heta?

Enhörningen har uppmärksammats både i media och sociala medier och många, både barn och vuxna, har uttryckt sin uppskattning över den.

Nu vill vi veta vad du tycker att den ska heta? Maila ditt namnförslag senast den 2 juni, till följande mailadress: enhorning.fgk@malmo.se

Det vinnande namnförslaget kommer att presenteras här på malmo.se.

WorldPride och EuroGames

Den 12-22 augusti står Köpenhamn och Malmö värd för Copenhagen 2021 - WorldPride och EuroGames. Värdskapet ska genom engagemang i både evenemanget och i hbtqi-frågorna stärka Malmö som en öppen och inkluderande stad.

För att utveckla och manifestera den öppna och inkluderande staden gör Malmö stad många olika insatser. Allt från att höja kompetensen hos alla medarbetare i syfte att stärka hbtqi-personers rättigheter, till att måla parkbänkar och papperskorgar i regnbågens färger. Till och med temat i årets blomsterplanteringar symboliserar kärlek och tolerans genom transparenta färger som i en regnbåge på himlen.