Henriette Coyet (slottsfru på Torups slott) och hennes vän Selma Lagerlöf. Foto: Otto Ohm / Malmö Museer.

Selma på slottet

I sommar blir det en hel del Selma Lagerlöf på Torups slott. Dels är det en utställning om henne på slottet och dels ger Görel Crona sin föreställning "Selmas samlade vrede" den 17 juli på borggården.

Selma Lagerlöf på Mårbacka, 15 juli-29 augusti

Utställningen "Selma Lagerlöf på Mårbacka" visas inne på Torups slott 15 juli-29 augusti. Onsdagar-söndagar sker guidade visningar av utställningen, där vi inte bara lär känna den officiella Selma, utan även den mer privata. Selma Lagerlöf hade en stark koppling till Skåne och var en välkommen gäst på Torups slott. Biljetter köps via Kulturcentralen.

Selmas samlade vrede, 17 juli

På borggården till Torups slott får vi möta Görel Crona som ger en annorlunda bild av Selma Lagerlöf. Vi får möta barnet, tonårsflickan, studenten och kvinnan som är beredd att göra avkall på allt för att skriva. Vi får uppleva Selmas passioner och besvikelser, följa hennes kamp för kvinnors rätt på samhällets alla områden och höra hennes självinsikter om det innersta mörkret. Föreställningen ges två gånger den 17 juli och biljetter köps via Kulturcentralen.