$left
$middle

Nu öppnar vi upp Hyllievångsparken

Den 24 juni öppnade den första etappen av Hyllievångsparken i Hyllie. Parken är 64 000 kvadratmeter, vilket är ungefär samma storlek som Folkets park. I den första delen är det mycket fokus på ätbara växter. Här finns också tillfälliga beachvolleyplaner och uppställningsplatser för foodtrucks.

Parkens utformning kommer från en tävling 2018 där Nyrens vann med bidraget ”Framtidens park är aldrig färdig”.

Parken kommer att byggas i etapper under ett antal år framöver, i takt med att bebyggelsen växer upp runt omkring. I denna första etapp, som är cirka en fjärdedel av parken, kommer det att vara mycket fokus på ätliga växter. Tjugo stycken femtio år gamla äppelträd och plommonträd har flyttats från en gammal nedlagd fruktodling i Lockarp och fått ett nytt hem i parken.

Det vinnande tävlingsförslaget innehåller även ett café och ett växthus. Dessa finns inte idag utan kommer längre fram.

– För att vara flexibla och kunna pröva vad som fungerar har vi anlagt en tillfällig yta på den kommande platsen för café och växthus. Den består av två beachvolleyplaner, hammockar och andra sittplatser, en sandlåda med lek och några små kojor runt omkring. Platsen kommer att vara öppen för foodtrucks under perioden 24 juni – 27 augusti. Förhoppningsvis ska det kunna bli en mötesplats för hyllieborna i sommar, säger Eva Delshammar.

Nästa steg blir att göra markarbeten och stigar för hela parken och en temalekplats. Temalekplatsen beräknas vara klar 2023.

sv
sv