$left
$middle

Invigning av Djupadalsskolan

Mitt mellan Djupadalsparken och Broddaparken har Djupadalsskolan legat sedan 50-talet. Nu har skolan både fått ett ansiktslyft och en helt ny byggnad. Förra veckan återinvigdes den i strålande solsken och med sjungande elever och lärare.

– Vi var väldigt trångbodda. Vi hade inga specialsalar, inga NO-salar eller hemkunskapssalar, inga arbetsrum till personalen och inga grupprum till klassrummen. Idrottssalen var minimal och vi fick verkligen planera vilka moment som gick att göra i den samt utnyttja de fina parkerna utanför. På skolgården hade vi paviljonger som egentligen skulle ha varit tillfälliga, berättar Christina Simfelt, rektor på Djupadalsskolan.

På grund av storleken har skolan varit en treparallellig F –5-skola men nu får även elever i årskurs 6 plats. Under renoveringen och tillbyggnaden har alla elever gått på Elinelundsskolan.

– Det har gått jättebra men det är skönt att vara tillbaka. Det bästa är att vi har fått en funktionell skola där vi kan jobba pedagogiskt på det sätt vi vill. Nu har vi helt andra förutsättningar. Vi har arbetslag där varje årskurs har egna lokaler, klasserna finns nära varandra och de yngre eleverna har sitt fritids vägg i vägg med sina klassrum, säger Christina Simfelt.

Och eleverna håller med.

– Den nya skolan är jättefin, det är rymligare byggnader och vi får bättre plats här. Lokalerna och våra klassrum är fina, vi har bord och stolar som går att höja och sänka. Man kan välja om man vill stå eller sitta vilket gör att det blir lugnare i klassrummet. Vi har en fin skolgård med en bra multiplan som vi brukar spela basket på. Jag trivs jättebra på nya Djupadalsskolan, säger Olle Helmbäck i årskurs 5.

– Det är jättebra på skolan. Den är jättefin och vi har lekt mycket på skolgården. Det finns stora ytor och det är bra att leka dunkgömme på skolgården, säger Sara Wallin i årskurs 2.

Eleverna Lily Reid Lindblad och Ella Segerbjer hjälptes åt att klippa bandet under återinvigningen.

Eleverna Lily Reid Lindblad och Ella Segerbjer hjälptes åt att klippa bandet under återinvigningen.

Eleverna var också nöjda med invigningen som hölls vid den nya multiarenan. Där höll grundskoledirektör Anders Malmquist, grundskolenämndens ordförande Sara Wettergren (L) och rektor tal och ett lärarband underhöll med egenskrivna sånger. Även Djupadalsskolan före detta rektor, Gunn Hanéll, dök upp med maskoten Kanin Kanin.

– Det var kul med musiken, att lärarna sjöng och att det var sånger man kunde sjunga med i. Kladdkakan vi fick sen var jättegod, så god att man nästan mådde illa, säger Sara Wallin i årskurs 2.

Det som nu väntar är en helt ny idrottshall i anslutning till skolan. Den beräknas vara klar hösten 2023.

sv
sv