$left
$middle

Malmö Stadsteater ger Ögonvittnen

Stefan Zablocki och Lea Gleitman överlevde Förintelsen – Ögonvittnen är baserad på deras verkliga livsberättelser och en teaterföreställning som levandegör vittnesskildringar från Förintelsen och ger dem nytt liv genom skådespeleri, 3D-ljud och projektioner.

"Så låg vi där och hörde hur de samlade ihop barnen därnere. Sen hörde vi hur det kom bilar och förde bort barnen"

Var hade du gömt dig om polisen hade knackat på dörren? Hur tror du det var att som barn hamna i ett koncentrationsläger under andra världskriget? Vilka platser, dofter, ansikten tror du man minns från en sådan upplevelse?

Notera att Stefan och Leas berättelser spelas separat och av två olika skådespelare. Föreställningen är delvis ljudbaserad och framförs via hörlurar som kommer att finnas på plats i salongen.

Ögonvittnen spelades först i februari och mars 2020, och finns dessutom i två filmade versioner som streamats till skolorna under pandemin. Nu får den nypremiär som en del i Öppna Malmö i samband med Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism som arrangeras av regeringen den 13 oktober.

Spelas på Studio 8-26 november.

Läs mer och köp biljett

malmostadsteater.se/ogonvittnen

Pjäsen Ögonvittnen tilldelades Thaliapriset 2020 och sätts upp på nytt i samarbete med Altitude Meetings.

sv
sv