$left
$middle

Demokratistugan uppmärksammar 100 år av demokrati

100 år av demokratiskt styrelseskick uppmärksammas när Demokratistugan kan besökas på Gustav Adolfs torg 22-27 oktober.

Regeringen genomför en nationell satsning för att uppmärksamma det demokratiska styrelseskicket och för att stärka demokratin för framtiden. Som en del i arbetet med detta har kommittén Demokratin 100 år tagit fram en Demokratistuga som besöker de flesta län i landet under 2021.

Demokratistugan speglar olika aspekter av Sveriges demokrati och syftar till att öka kunskapen om demokratin samt uppmuntra till engagemang och eftertanke. Demokratins historia, samtid, framtid och den lokala demokratin gestaltas i stugan såväl fysiskt som digitalt. Stugan bjuder också på ett program med lokala arrangörer såväl som panelsamtal, föreläsningar, tipsrundor och interaktiva aktiviteter inom flera olika områden som barnkonventionen, jämställdhet, nationella minoriteters rättigheter och mycket mer!

Demokratistugan kan besökas på plats på Gustav Adolfs torg i Malmö mellan klockan 9.00-17.00 mellan den 22 - 27 oktober. Invigningen sker kl. 12.00 den 22:a oktober, då bland annat kultur- och demokratiminister Amanda Lind invigningstalar. Flertalet av arrangemangen sänds även digitalt.

Se hela programmet här

Arrangörer för Demokratistugan är Länsstyrelsen Skåne och Kommittén Demokrati 100 år i samarbete med Malmö stad.

Välkommen!

sv
sv