$left
$middle

Said Mekahal, sektionschef på kulturförvaltningen och stadsdirektör Andreas Norbrant.

Said Mekahal — Årets ledare i Malmö stad

Said Mekahal, sektionschef för Allaktivitetshuset Apelgård, kulturförvaltningen, har utsetts till Årets Ledare i Malmö stad 2021. Priset delades ut på Ledarskapsdagen den 9 december.

Stort grattis till den fina utmärkelsen! Hur känns det?
- Galet, sjukt och helt overkligt! Jag är så extremt tacksam. Tacksam till mina medarbetare som gör mig till en bättre människa varje dag. Tacksam för att jag har haft förmånen att ha personer omkring mig som har trott på mig och hjälpt mig att bli den jag är idag.

Vad är ett bra ledarskap för dig?
- Det är att ha ett genuint och äkta intresse för människor. Det är också att känna tillit till och att tro på sina medarbetare. Att vara snäll är kanske underskattat, men något man kommer väldigt långt med när man arbetar med människor.

Du har fått en väldigt fin nominering av dina medarbetare – var kommer din drivkraft ifrån?
Kraften och motivationen hittar jag i Malmöborna – de vi finns till för. Jag är själv uppvuxen i "populära" områden (i utanförskap). I mitt arbete har jag förmånen att träffa människor från världens alla hörn och har sett många olika sidor av dessa människor, vilket har format mig. Det gäller att hitta kraften i både med- och motgångar. En annan drivkraft är att vi behöver varandra - min devis är ”vill du gå snabbt går du ensam, vill du gå långt så går du tillsammans med andra”.

Medarbetarnas nominering

"Med tillitsbaserat ledarskap, mycket hjärta och stort engagemang har han skapat trygghet, hittat lösningar och främjat medarbetarnas utveckling. Han har fortsatt skapa relationer och utvecklat verksamheten i en osäker tid. Han har stöttat och lett en verksamhet, så att den har kunnat finnas där för Malmöborna när de har behövt det som mest".

sv
sv