$left
$middle

Sportlov i Bokskogen

Äntligen sportlov! Varför inte komma på besök i Bokskogen och rasta energiska ben, stilla nyfikenhet och upptäcka spännande djur?

Guidade visningar i slottet

Under sportlovet finns det möjlighet att gå på guidade visningar i Torups slott och utforska en av Nordens bäst bevarande renässansborgar. Onsdagen den 23 februari samt söndagen den 27 februari ges det två guidade visningar per dag, klockan 13 och 14.45 (så att det passar ihop med buss 148 till/från Malmö). Biljetter kostar 80 kronor och förbokas via Kulturcentralen. Barn under 15 år går in gratis, men måste boka (gratis) biljett. Om det finns biljetter kvar till guidningarna kan de också köpas i Entré Torup strax innan guidningen.

Invigning: Djuren i skogen

Fredagen den 25 februari klockan 13 inviger vi den nya interaktiva utställningen Djuren i skogen utanför Friluftsgården! Här får du träffa några av bokskogens vanligaste invånare, och kan lyssna på deras läten och se handgjorda modeller av hur de ser ut. Bokskogens eget väsen Vis Varsam välkomnar dig till utställningen och berättar om bokskogen.

Dagen till ära firar vi med saft, kaffe och kakor med djurtema. Du kommer även att kunna testa dina djurkunskaper med inte mindre än två tipsrundor: en längs med Sagostigen, och en längs med Dansbanestigen.

Här kan du läsa mer om utställningen.

Entré Torup

Entré Torup är öppet alla dagar under sportlovet klockan 11-16! Här hittar du en pedagogisk utställning om skogen, slottet och Torup by. Utställningen visar det viktiga kulturarv som Torup är och berättar även om allt som naturen har att erbjuda; träd, växter och allemansrätt. Det finns också en slottsbutik med bland annat keramik, textilier och spännande böcker med inriktning på mat, trädgård och historia. Entré Torup kan också erbjuda enklare turistinformation till besökare, såsom kartor. Från och med tisdagen under sportlovet hittar du dessutom utställningen Hassel från Hemslöjden i Skåne här.

Fyll på energireserverna

Behöver du fylla på energi efter skogsturen? Slottscaféet har öppet alla dagar under sportlovet klockan 11-16. Även Friluftsgårdens kafé har öppet alla dagar under lovet. Öppettiderna som gäller är kl. 09–21 måndag–torsdag, kl. 09–18 på fredag, och 09–17 på lördag och söndag.

Föredrar du att ta med egen fika eller mat finns det gott om bänkar och grillplatser i skogen. Tänk på att ta med dig skräpet till närmaste soptunna efteråt bara. Här finns lite tips på vad du ska tänka på om du slår på stort och grillar i skogen.

Lek och träning

Oavsett om det är sportlov eller ej finns det gott om möjligheter till aktiviteter i skogen! Här finns roliga lekplatser för alla med barnasinnet i behåll. Det finns också temastigar att gå med de yngre - däribland vår nyaste; Sagostigen, som invigdes i höstas. Och så finns det förstås alla de "vanliga" motionsslingorna och vandringsstigarna att gå eller springa, där naturen spelar huvudrollen! Utöver dessa finns det så kallade Aktivitetsslingor, som uppmuntrar dig att vara extra aktiv.

Vill du svettas lite extra kan du välja på Friluftsgårdens gym eller utegymmet. Är du hästägare och vill rida i Bokskogen finns det två ridslingor här.

Statarmuséet

Om du vill veta hur det kunde vara att vara statare på slottets ägor kan Statarmuséet vara ett intressant besök. Under sportlovet har muséet öppet tisdag-söndag.

sv
sv