$left
$middle

Lungan mitt i stan – Folkets park när den är grön och skön. Nu drar högsäsongen igång och programmet är maxat med något för de flesta. Foto: Ali Jehad

Högsäsong i Folkets park med Latino och Lundell

Rullskridskodisco, dansbandskvällar och tangoaftnar – nu öppnar Folkets park upp för högsäsongen med gratisaktiviteter för alla åldrar.

Text: Gustav Sigala Haggren, Vårt Malmö

Populära festivaler som Festival Latino och Mal-mö Pride återkommer till parken och barnens Superdupersommar är tillbaka med flera arrangemang varje vecka.
De två senaste säsongerna har Folkets park hittat olika sätt att nå sin publik, beroende på rådande restriktioner. Nu kan de återigen släppa ett program som innehåller arrangemang för många människor samtidigt.

Nya scener i parken

Det nya scenområdet på Parktorget kan till exempel börja användas fullt ut.
– Det är jättekul att kunna vrida på kranen. Vi kan ha allt från större konserter till mindre föreställningar på Parktorget. Men framför allt vill vi att Malmöborna ska kunna komma till parken och bara vara. Det här är allas park, säger Petra Elmquist, tillförordnad verksamhetsledare för Folkets park.

Malmöborna bidrar

En titt på årets program visar ett brett utbud, från rullskridskodisco till qigong samt tango- och dansbandskvällar.
Barnen har ett eget program med aktiviteter i ridhuset flera dagar i veckan, och så ger Funnys äventyr flera barnföreställningar på Parktorget.
Dessutom återkommer aktiviteter som vigslar vid Kärlekskullen, barnkalas och bodar där du kan byta både kläder och böcker.
Några idéer för arrangemang har kommit från besökarna själva, till exempel en pingisturnering.
– Vi tycker det är jättekul att folk tar egna initiativ, så ser vi vad vi kan hjälpa till med, säger Petra Elmquist.

Många nya besökare

Hon ser också fram emot alla nya besökare som hittar till parken för första gången.
– Det är säkert många som inte har besökt parken tidigare, och upp-levt den stämning som uppstår när det är fullt med folk på alla gräsmattorna. Det är en så unik plats mitt i centrala Malmö. Vi behöver den här tiden nu, säger Petra Elmquist.

sv
sv