$left
$middle

Ny aktör ska driva Hyllie Sportcenter

Den 1 juli tar en ny aktör över driften av den kommunala idrottsanläggningen Hyllie Sportcenter som samlar allt från racketsporter och gym till gymnastik och dans.

Hyllie Sportcenter är ett sport- och friskvårdscenter på cirka 20 000 kvadratmeter som ägs av Malmö stad. På anläggningen kan Malmöborna bland annat utöva racketsporter så som tennis, padel, badminton, squash, pickleball och bordtennis men också andra sporter och aktiviteter som gymnastik, dans, beachvolleyboll, cheerleading, parkour och pilates.

Under 2022 har en ny upphandling av driften av anläggningen genomförts av fritidsförvaltningen.

– Vi är stolta över att stå bakom denna uppskattade racketsportanläggning som med åren kommit att bli mycket bredare än så. Hyllie Sportcenter erbjuder numera även ytor för bland annat gymnastik, dans och beachvolleyboll, vilket visar på den bredd som anläggningen har kapacitet för. Vi hoppas att Hyllie Sportcenter ska fortsätta att utvecklas och fortsätta att vara ett viktigt nav i Malmös idrottsutbud, säger Johan Hermansson, fritidsdirektör i Malmö stad.

Den 1 juli tar den nya driftaktören Hyllie Sportcenter Arena AB över driften av anläggningen. Avtalet är på 5 år med möjlighet till förlängning.

– Vi stolta över att ha fått förtroendet att driva denna fantastiska anläggning. Vi ser nu fram emot att få utveckla anläggningen under de kommande åren och välkomna alla Malmöbor att göra ett aktivt besök på Hyllie Sportcenter, säger Mattias Thedius, ordförande i Hyllie Sportcenter Arena AB.

sv
sv