$left
$middle

Eleverna på Möllevångsskolan har landets klimatsmartaste skolmat

Det menar White Guide Junior som har utsett Möllevångsskolan till ”Årets Klimatkök” 2022.

”För att ni med små, smarta medel jobbar för att göra den klimatkloka, växtbaserade maten till det självklara valet för eleverna, och vänder deras skepsis till succé.” Så lyder motiveringen.

– Det är jätteroligt och känns extra viktigt för skolrestauranger att vi tog hem priset för ” Årets Klimatkök”. Skolrestauranger arbetat aktivt med att minska våra utsläpp av växthusgaser. Utmärkelsen är ett kvitto på vårt arbete säger Maria Johansson, avdelningschef på skolrestauranger.

Skolrestauranger i Malmö stad har haft många nomineringar de senaste åren. Där har bland annat Möllevångsskolan funnits med tidigare. Just i år var skolrestauranger nominerade i kategorierna: ”Årets skolrestaurang” och ”Årets Klimatkök 2022”.

– Skolrestaurangers medarbetare har de senaste åren haft stort fokus på arbetet med att involvera och samarbeta med både skola och elever. Målet att skapa den bästa måltidsupplevelsen för gästen. Det finns mycket engagemang, kunskap och arbetsglädje i verksamheten och jag tror också att det tillitsbaserade arbetssättet är en bidragande faktor. Det är tillåtet att prova nytt och hitta nya vägar, fortsätter Maria.

Vad betyder priset för er som jobbar på Möllevångsskolan?

– Att få bli vinnare i kategorin ”Årets Klimatkök” är stort. En bekräftelse på att vi gör rätt saker i köket tillsammans med skolan. Konkurrensen är stor i landet. Vi är stolta över att vi med små medel, tillsammans kan skapa en bättre och hållbarare miljö, säger sektionschef Johan Roos.

Priset är viktigt för alla skolrestauranger

– Det betyder jättemycket för oss. Det blir ytterligare en bekräftelse för våra medarbetare runt om i staden som dagligen utför ett fantastiskt bra arbete, avslutar Maria.

Om White guide junior

White Guide Junior vill bidra till att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från skolmatssverige.

Utmärkelsen ”Årets Klimatkök” syftar till att lyfta fram de förskole- och skolkök som satsar på klimatsmarta måltider, och aktivt arbetar för en omställning till en mer växtbaserad mat som är bra både för hälsan och klimatet.

Länk: Hitta Sveriges bästa offentliga måltider - White Guide Junior & Senior

sv
sv