$left
$middle

Livsmedelsinspektör är på kontroll hos livsmedelsföretag i Malmö.

Seminarium för livsmedelsföretag om förändrad livsmedelskontroll

Den 14 februari hölls ett digitalt seminarium för alla livsmedelsföretag om hur livsmedelskontrollerna kommer att förändras från och med nästa år. Du som har till exempel en restaurang, en livsmedelsbutik eller ett café i Malmö kommer att beröras av förändringen. Nu kan du lyssna på seminariet i efterhand.

Från och med år 2024 kommer miljöförvaltningens livsmedelskontroll, liksom alla kommuner i Sverige och Livsmedelsverket, att börja använda ett nytt sätt att beräkna hur mycket livsmedelskontroll du kommer att få som har en verksamhet inom livsmedelsbranschen. Grossister inom livsmedelsområdet, restauranger och storhushåll, livsmedelsbutiker, huvudkontor, caféer med flera kommer att beröras av den nya så kallade riskklassningsmodellen.

I år börjar arbetet för livsmedelskontrollmyndigheterna att beräkna hur mycket kontroll alla företag ska få varje år från och med 2024. Statliga Livsmedelsverket erbjuder nu ett digitalt seminarium där de berättar om de nya livsmedelskontrollerna.

Tid: Tisdagen den 14 februari klockan 09.00-11.00.

Plats: Digitalt – du behöver bara ha tillgång till dator med internetuppkoppling eller mobiltelefon.

Kostnad: Seminariet är gratis.

Anmälan: Det behövs ingen anmälan. Du klickar bara in på den här länken den 14 februari strax före klockan 9 på morgonen:

Länk till seminariet och mer information från Livsmedelsverket

Arrangör: Livsmedelsverket.

Miljöförvaltningen i Malmö stad kommer också under våren att informera direkt till företag om de uppgifter som behövs från företag och om vad det nya kontrollsystemet innebär.

sv
sv