$left
$middle

Mästare bjuder på idrottsaktiviteter för Malmöbor med intellektuell funktionsnedsättning

Under Special Olympics Games 2022 utsågs idrottare med intellektuell funktionsnedsättning för att tävla i Special Olympics World Games i Berlin i år. Den 12 mars finns chansen för Malmöborna att möta förebilderna i Sverigelaget för att hitta en favoritidrott.

Efter förra årets succé kommer prova på-idrottsdagen Special Olympics Day tillbaka till Malmö. Den 12 mars blir det massor av idrottsglädje i Baltiska träningshallen. På programmet står innebandy, bordtennis, basket, bungyrun och flera andra roliga aktiviteter.

– Det kommer att bli en fantastiskt rolig förmiddag med mycket rörelseglädje där vi hoppas att deltagarna hittar en idrottsförening som de vill gå med i. Våra stjärnor i Sverigelaget är på plats för att inspirera deltagarna. De kommer att ge tips, råd och pepp, säger Linnéa Björndahl, ansvarig för Special Olympics Sverige.

Sverigelaget består av ett 40-tal idrottare med intellektuell funktionsnedsättning som tagits ut för att tävla i åtta olika idrotter på Special Olympics World Games i Berlin i juni i år. Tävlingen är världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning med över 7 000 deltagare från hela världen.

I samband med Special Olympics Day hålls också ett besöksprogram som visar på möjligheter till gemensamt engagemang för en viktig målgrupp. Här välkomnas representanter från samarbetspartners, näringsliv, politik med mera för att få en upplevelse för vilka mervärden Special Olympics har att erbjuda.

– På besöksprogrammet kommer vi att titta på resultatet av Special Olympics Games i Malmö förra året. Vi kommer också att blicka framåt – vad blir nästa steg, hur kan vi gå vidare, säger Linnéa Björndahl.

Special Olympics Day ska bygga vidare på relationerna som skapades under evenemanget Special Olympics 2022.

– Vi är glada att få välkomna Special Olympics Day. Det blir en viktig pusselbit i arbetet med en mer inkluderande stad, säger Johan Hermansson, fritidsdirektör, Malmö stad.

Special Olympics Day

Vad: Prova på-idrottsdag för personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras familjer.

När: Den 12 mars klockan 10.00-12.00.

Var: Baltiska träningshallen, Stadionområdet Malmö.

Övrigt: Alla som deltar i dagen får medalj, t-shirt och fika.

Anmälan till Special Olympics Day:
mejla namn och antal deltagare, senast 1 mars, till
david.fogelstrom@fifh.com. Telefon: 076-320 71 47.

Representanter från samarbeten, näringsliv, politik med mera anmäler sig till: linnea.bjorndahl@parasport.se, senast 1 mars.

sv
sv