$left
$middle

Foto: Asaf Kliger (2022)

Vinnare Malmö näringslivsgala 2023 och "Årets Malmöambassadör"

Den 2 mars hyllades Malmös näringsliv i stor stil för tjugoförsta gången i ordningen på Malmö näringslivsgala. Utav mer än 400 nominerade prisades åtta entreprenörer och företagare för sina insatser och engagemang.

Galan leddes av Malmös folkkära Sandra Mastio – känd som krögare, kokboksförfattare och TV-kock. Med stöd av husbandet, stod superstjärnorna Linnea Henriksson, soulartisten Tingsek och Teta Diana – en Malmöbaserad rwandisk sångerska och kompositör – för underhållningen.

– Malmö Näringslivsgala är ett tillfälle för oss i staden att lyfta och uppmärksamma de kreativa och engagerade företagare vi har i Malmö. Årets finalister visar på vilken enorm bredd vi har i vårt näringsliv och vilken spännande potential som finns i staden.

– Jag vill skicka med ett stort grattis och mina lyckönskningar till vinnarna, och samtliga finalister. Det är en stor glädje att få jobba med alla er i näringslivet – det är ni som lyfter Malmö. Tack även till alla som har tagit sig tid att nominera företag och varit involverade i arbetet med att lyfta fram årets bidrag”, säger Micael Nord, näringslivsdirektör Malmö stad.

Pristagare

Miljö och hållbar utveckling
Vinnaren är Paxxo

Malmö Greater Copenhagen Business Award
Vinnaren är ESS Group

Årets startup
Vinnaren är Imogo

Årets Malmöföretag
Vinnaren är Malmö Chokladfabrik

Life Science
Vinnaren är Rubin Medical

Kreativa näringar
Vinnaren är Mouhamad Keblawi/Malmö Arab Film Festival Malmo Arab Film Festival

Årets UF-Affärsidé i Malmö
Vinnaren är DropMeSafe

Vinnarmotiveringen lyder: Vinnaren synliggör ett samhällsproblem vi inte önskar fanns. Ofrivillig drogning kan drabba alla; ungdomar på klubben, affärsresenärer eller minglare på gala. Med en testpinne i snygg, enkel och diskret förpackning kan det tilltänkta offret ta sin säkerhet i egna händer och testa sin drink innan det är för sent. One drop away from safety.


Priset Årets Malmöambassadör går till Julius Malmström och Emelie Löfmark.

Vinnarmotiveringen lyder: Han har drivit en nöjeskoncern i hjärtat av Malmö i femtio år. Hon står på småföretagarnas sida. Med ett outtröttligt driv för skåningars rätt till kultur och nöje fortsätter dotter och far att påverka Malmös utveckling, så som de har gjort under ett halvt sekel. Och de är långt ifrån klara. För nu ger de också nytt liv åt ett klassiskt nöjespalats i Malmö. Och vad passar då bättre än att låta berättelsen om världens största gatukonstnär inspirera besökare från när och fjärran?

sv
sv