$left
$middle

Del av lunchen på en av Malmös grundskolor. Foto: Malmö stad/Eva Fritze

Ny meny på Malmös skolor

På den nya menyn står fler av barnens önskade rätter, vilket innebär en större variation. Från den 13 mars rullar menyn ut hos stadens grundskolor och gymnasieskolor. Även några av stadens förskolor får ta del av den nya menyn.

– Mer mat i magen hos våra barn, det tror vi blir resultatet nu när vi får fler av barnens önskade rätter på menyn. Den nya menyn är ett resultat av att vi haft möjlighet att se över den tillfälliga menyn som gällt från vecka 2 till vecka 10. Det gör att vi kan leverera en mer varierad, näringsriktig och hållbar mat till stadens elever, säger Maria Johansson, avdelningschef på skolrestauranger.

Så ser samarbetet med skolan ut

– Framåt kommer vi jobba ännu mer med matråd, andra typer av forum och se över våra samarbeten med skolan, för att tillsammans skapa mat som hamnar i magen, avslutar Maria.

Menyn hittar du på malmo.se eller på webbplatsen skolmat.se.

Fakta

I dialog med skolförvaltningarna tog skolrestauranger i mitten av december 2022 beslut om en tillfällig meny för veckorna 2–10. Detta på grund av kraftigt stigande livsmedelspriser. Den 31 januari tog servicenämnden beslut om att skolförvaltningarna eller servicenämnden kan gå med underskott för att kompensera för de ökade kostnaderna för skolmat. Från och med vecka 11 blir det därför en mer varierad meny på skolorna. Skolrestauranger kommer kontinuerligt uppdatera menyn under våren.

Mer om hur vi jobbar med skolmat hittar du på malmo.se.

sv
sv