$left
$middle

Gustav Adolfs torg.

Busstorget på Gustav Adolfs torg byggs om

Snart blir det grönare och enklare att resa på Gustav Adolfs torg. Nästa vecka börjar arbetet med att anpassa busstorget för de kommande MalmöExpressen-bussarna. Arbetet beräknas vara klart i slutet av juli.

Om ett par år kommer 24-meters MalmöExpressen-bussar trafikera fler stadsbuss- linjer . Innan dess behöver Malmö stad bland annat bygga om Gustav Adolfs torgs busstorg. Under arbetstiden kan det bli stökigt men allt görs för att fler ska kunna resa hållbart.

Detta gör vi:

  • Anpassar busstorget för MalmöExpressen-bussar
  • Planterar fler träd och sätter ut fler bänkar
  • Gatstenen byts ut mot en mer framkomlig och tillgänglighetsanpassad yta så att fler kan enklare resa

Under byggtiden

Under tiden för arbetet kommer bussarna ledas om via intilliggande gator där tillfälliga hållplatslägen placeras. Läs mer om detta i Skånetrafikens kanaler.

Cyklister kommer kunna ta sig förbi arbetsområdet. Fotgängare hänvisas till torgytan.

Händer mycket i staden

Arbetet på Gustav Adolfs torg är ett av många projekt som startar under 2023. Bland annat ska Södra Bulltoftavägen, Erikslustvägen, Linnégatan och Regementsgatan byggas om. Vi kämpar för att det ska bli så lite störningar som möjligt.
Allt görs för vi blir fler som ska bo, verka och samsas om utrymmet i staden. Men det är inte bara MalmöExpressen vi gör plats för utan även fler cykelbanor ska anläggas.

sv
sv