$left
$middle

Nu öppnar Wisdome Malmö – en ny visualiseringsarena på Malmö museum

Helgen den 22–23 april ställer Malmö museum till med ett stort vetenskapskalas för att fira öppningen av Wisdome Malmö. Visualiseringsarenan som består av dombiograf och digitala lärmiljöer ska väcka nyfikenhet för vetenskap hos framförallt barn och unga.

Wisdome Malmö består av en 360-graders dombiograf och digitala lärmiljöer. Vetenskapliga visualiseringar skapar möjlighet att ta till sig svåra och komplexa frågor på ett roligt och spännande sätt. Med hjälp av visualiseringsteknik i framkant ska Wisdome Malmö väcka nyfikenhet för vetenskap och framtidens utmaningar.

– Wisdome Malmö ger oss en enastående möjlighet att fortsätta utveckla museet som en stark samhällsaktör och attraktiv mötesplats. I den nya visualiseringsarenan kan vi levandegöra och förmedla vårt natur- och kulturarv på nya sätt och göra världen, forskningen och samhällsutvecklingen mer begriplig, säger Biljana Topalova Casadiego, chef på Malmö museum.

Helgen den 22–23 april ställer museet till med ett stort vetenskapskalas för att fira att Wisdome Malmö öppnar för allmänheten. Kalaset som hålls på Teknikens och Sjöfartens hus bjuder på många spännande aktiviteter. Besökarna kan bland annat vandra på planeten Mars och gå i astronautskola, besöka Arkimedes badrum i VR, programmera robotar eller slappa i havssagohörnan.

På torsdagskvällar och helger kommer museet hålla visningar med vetenskapsteman i dombiografen. Till en början kommer museet visa Making Magic, en domfilm om hur man gör specialeffekter i film och datorspel samt Stort som tar oss med på en resa från jorden och vårt solsystem ända ut till universums yttersta gräns och Big Bang.

sv
sv