$left
$middle

Från funkis till rymdåldern -svensk heminredning 1930-1960

Årets sommarutställning på Katrinetorp heter: Från funkis till rymdåldern - svensk heminredning 1930–1969. Den öppnar den 17 juni och håller på till 24 september.

Katrinetorp Landeris charmiga sommarutställning gör nedslag på heminredningar under fyra årtionden med föremål och möbler med hög igenkänningsfaktor – från det vardagliga till det lyxiga. Kom och bo in dig!
Under perioden 1930–1969 förändrades, utmanades och utvecklades världen på ett sätt som saknar motstycke. Det gjorde även synen på heminredningar som anpassades efter aktuella möjligheter och behov - samtidigt har människan alltid strävat efter bekvämlighet och stiluttryck i hemmet. I början av 1930-talet var genombrottet för den kosmopolitiska och ofta kyliga funktionalismen med sina kromade stålrörsmöbler. Det nästkommande krigiska årtiondet satte begränsningar för konsumtionen, och hemmets roll som tryggt bo blev ännu viktigare. Efterkrigstiden öppnade åter upp för världen och teknisk utveckling till hemmets fördel, vilket resulterade i nya ideal och ambitioner bortom vår planet.

sv
sv