$left
$middle

Performance om gränslandet mellan sundhet och vansinne

Den 27 och 28 maj öppnas fångtornet på Malmöhus Slott upp för ett performance som undersöker gränslandet mellan sundhet och vansinne.

A Space Where Your Voices Can Live är en performativ utställning som utforskar sinnet. I ett av fångtornen på Malmöhus slott kommet ett inre drömlandskap byggas upp genom en storskalig textil multimediainstallation av Lise Haller Baggesen, ljud av Naima Karlsson & Adriana Camacho, koreografi av Sanna Blennow och med en ensemble av lokala dansare.

Vänder blicken inåt

Performancet ramar in dialogen mellan en människa och hennes tankar. Genom att vända blicken inåt skapas en ödmjukhet inför likheterna mellan det som vi uppfattar som vettigt och vansinnigt. I performancet behandlas ämnen som psykisk hälsa, identitet, vård, läkning och försoning med oss själva.

Southern Sweden Design Days

A Space Where Your Voices Can Live är konstmuseets bidrag till Southern Sweden Design Days. I sommar kommer A Space Where Your Voices Can Live att gå vidare till Roskildefestivalen där den visas i en ny tappning i området kring Danmarks största psykiatriska sjukhus Sankt Hans hospital.

Performancet A Space Where Your Voices Can Live visas den 27 & 28 maj i fångtornet på Malmöhus Slott. Begränsat antal platser, förbokning krävs.

sv
sv