$left
$middle

Illustration: Limpo Rocha.

Digital utställning med röster från barn på flykt

Den 27 maj 2023 invigs den digitala utställningen "Moving on – röster från barn på flykt". I den möter du barn som flytt från det pågående kriget i Ukraina och kan även ta del av berättelser från barn som kommit till Sverige 2015–2016.

Ta del av intervjuer med ukrainska barn som talar om sin vardag eller om ett viktigt personligt föremål de tagit med sig under flykten. Upplev hur berättelserna blir levande i rummet när Teater InterAkt skapar communityteater tillsammans med några av de ukrainska barn och ungdomar vars röster hörs i utställningen. "Moving on – röster från barn på flykt" andas hopp och framtidstro i en tid präglad av trauma, rädsla och förlust.

Ingångar till den digitala utställningen finns under perioden 27 maj–6 juni på många offentliga platser i Malmö, Lund och Kristianstad. Stanna till, scanna en QR-kod och överraskas av hur barnteckningar börjar leva och berättar om krig och fred, hemland och nytt hem, ur barnens perspektiv.

Invigning av utställningen den 27 maj 2023

  • Malmö klockan 10:00
  • Lund klockan 12:00
  • Kristianstad klockan 15:00

Program: Invigningen 27 maj 2023

Besök den digitala utställningen

Den digitala utställningen är öppen 27 maj-6 juni 2023.

"Moving on – röster från barn på flykt" är en utställning och samtidsdokumentation producerad av Kulturen i Lund, Malmö museum och Regionmuseet Skåne i unikt samarbete med flera andra aktörer.

Malmö museum

sv
sv