$left
$middle

Sommarkvällarna vid Pildammsparkens amfiteater är en klassisk publikfavorit på Malmö Sommarscen. Foto: Sanna Dolck Wall

Mer dans och cirkus på årets sommarscen

Malmö Sommarscen kör i gång 17 juni och pågår i sex veckor. I år satsar scenkonstfesten bland annat på nycirkus och mindre etablerade akter från Malmös musikscen.

Text: Gustav Sigala Haggren, Vårt Malmö

Inför varje sommar vänder Malmö Sommarscens arrangörer sina öron mot Malmö och lyssnar: Hur ska sommaren bli? Från yngst till äldst, från musiknörd till cirkusfantast, hur läggs ett scenprogram som ska passa alla Malmöbor?

– Det är ett otroligt stort jobb men det hade aldrig gått utan Malmöbornas önskemål, säger Thora L Norgård som gör sitt tredje år som ansvarig producent och konstnärligt ansvarig på Malmö Sommarscen.

Cirkusen blev en succé

Som vanligt blandar Malmö Sommarscen ett program med konserter, utomhusbio och barnföreställningar. I år satsar de stort på dansevenemang och samtida cirkus.

– Looptok Cirkus gjorde braksuccé förra året. I år kör de två kvällar i rad med en ännu större show, säger Thora L Norgård.

På trädäcket utanför Malmö Live ges utrymme till sex lokala musikakter. Här ska bland annat Ellen Pettersson, Bok Eym Band och Badman Teey uppträda.

Ett hav av Malmögenier

– Det finns så många begåvade artister och musiker i Malmö. Det är ett hav av musikaliska genier, säger Thora L Norgård.

Förra året hade Unga Malmö Sommarscen, med ett utbud skräddarsytt av unga Malmöbor, en egen plats i Enskifteshagen. I år är arrangemangen i stället utspridda på olika platser i staden, bland annat en indiekväll på Pildammsteatern.

Pensionärer i nytt jobb

Arrangörerna fortsätter också att engagera stadens äldre medborgare. I år har fyra pensionärer anställts som publikvärdar.

– När man kommer till våra evenemang vill jag att man ska kunna se sig själv. Det gäller inte bara det som presenteras på scen utan också vi som arbetar med Malmö Sommarscen, säger Thora L Norgård.

Hon tror att artisten Marie Bergman och musikalkvällen ”No business like show business” blir några av programpunkterna som kan locka stadens ålderserfarna besökare.

Ännu mer karaoke

Förra årets nyhet ”Karaoke in the park” med värden Matilda ”Mattis” Årestad återkommer. Arrangemanget drog mycket folk till Pildammsteatern förra året. Nu utökas tiden från en timme till två så att fler hinner sjunga.

– Där kände jag verkligen storheten med Sommarscen. När människor med olika smak, bakgrund och ålder möts på samma plats och sjunger karaoke, säger Thora L Norgård.

sv
sv