$left
$middle

Nu förvandlas Ribban till en OS-park

Nu är det åter dags för Olympiadagarna. 9–11 juni fylls Ribersborgsstranden med idrottsaktiviteter för barn och ungdomar, och på plats finns bland annat boxaren Anna Laurell Nash och ishockeyspelaren Danijela Rundqvist. Fritidsbanken lånar ut gratis utrustning.

Olympiadagen är en dag fylld av idrott, glädje och inspiration, och du får prova på idrotter och träffa olympier. På fredagen har Olympiadagarna öppet för skolklasser som har anmält sig och intresset från Malmös skolor har varit stort. Under lördagen och söndagen är malmöborna välkomna att prova olika olympiska idrotter.

– Vi är glada att återigen kunna arrangera Olympiadagarna i Malmö med många aktiviteter för hela familjen. I år har vi även med flera nya idrotter och Fritidsbanken lånar ut gratis utrustning, säger Camilla Friberg Ekelund, projektledare på Fritidsförvaltningen.

De olympiska idrotter som kommer finnas representerade är basket, tennis, fotboll, baseboll/softboll, karate, taekwondo, handboll, skidskytte, brottning, fäktning, badminton, och bordtennis. Förutom de olympiska idrotterna kan man också prova på idrotter som cheerleading, cricket, thaiboxning, ultimate frisbee, käpphästhoppning, vindsurfing och innebandy.

– Vi vill att alla ska få chansen att hitta just sin idrott, säger Nathalie Larsson, projektledare på Sveriges Olympiska Kommitté.

Olympier som finns på plats för att instruera och inspirera är Frida Svensson (rodd), Danijela Rundqvist (ishockey), Anna Laurell Nash (boxning), Pernilla Winberg (ishockey) och Anna Lindberg.

Olympiadagarna i Malmö är ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), Malmö stad och RF-SISU Skåne. Alla aktiviteter är gratis. Läs mer om tider och de olika aktiviteterna.

sv
sv