$left
$middle

Sveriges socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall inledningstalar vid ESSC 2023.

Nu pågår European Social Services Conference i Malmö

Med Malmö stad som värd samlas just nu runt 700 socialtjänstledare, europeiska och nationella beslutsfattare och forskare. På gästlistan finns bland annat Sveriges socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall och Ukrainas biträdande minister för digitalisering inom det sociala.

Det är den 31:a upplagan av European Social Services Conference (ESSC), organiserad av European Social Network (ESN). I år utforskar man teknologins potential för att främja självständighet och social inkludering. Teknologin har potential att revolutionera socialtjänstsektorn genom att förenkla åtkomsten och informationsutbyte, förbättra samordningen mellan tjänster, underlätta tidiga insatser, stödja beslutsfattande processer och stärka individers självständighet och valmöjligheter. ESSC 2023, erkänd som det största offentliga sociala välfärdsforumet och praxis i Europa, har det övergripande temat att påskynda den digitala och tekniska omvandlingen av sociala tjänster.

ESSC 2023 kommer att belysa de olika sätt som regeringar, kommuner och myndigheter kan utnyttja tekniska framsteg för att förbättra sociala tjänster och bemöta de ökande sociala kraven och förväntningar när fler människor behöver stöd.

Under konferensen får delegaterna möjlighet att utforska hur teknik kan användas för att stödja beslutsfattare, en källa till inspiration och praktiska insikter.

Konferensen pågår mellan 14-16 juni.

För dig som journalist

Om du är journalist är du välkommen men måste anmäla dig i förväg. Kontakt hittar du via länken nedan.

sv
sv