$left
$middle

Så firas kungaparets jubileumsbesök i Malmö

H.M. Konungen firar 50 år på tronen och som en del av firandet besöker kungaparet Sveriges län. Den 20 juni är det Malmös tur att uppmärksamma kungaparets jubileumsbesök och alla är välkomna att delta i firandet.

I år firar kungen 50 år vid tronen och det gör honom till Sveriges genom tiderna längst regerande monark. Som en del av firandet besöker kungaparet Sveriges samtliga län. Den 20 juni kommer kungaparet till Malmö och Länsstyrelsen Skåne är värd för besöket.

Kortege och uppträdanden

Jubileumsbesöket i Malmö inleds med en praktfull kortege där kungaparet färdas med häst och vagn längs Neptunigatan och Norra Vallgatan. Därefter fortsätter firandet på Stortorget. Här kommer Malmö Kulturskola att bjuda på uppträdanden med musik och dans. Dessutom kommer en fotoutställning att visas och Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande, kommer att överlämna en minnesgåva till kungen.

Vid firandet på Stortorget deltar även Anneli Hulthén, landshövding och Carina Nilsson, kommunfullmäktiges ordförande.

Bästa platsen att se kungaparet

För dem som vill se kungaparet så rekommenderas Stortorget. Här kan du uppleva den speciella atmosfären och vara en del av firandet. Även längs med kortegevägen när kungaparet färdas med häst och vagn från Malmö C, via Malmö Live till Stortorget, ges du möjlighet att få en glimt att kungaparet.

Kartan visar kortegevägen och bra publikplatser

Kartan visar kortegevägen och bra publikplatser. 

Så påverkas trafiken

Trafiken i Malmö kommer att påverkas under festligheterna. Vissa gator längs kortegevägen kommer att vara avstängda under delar av dagen för att säkerställa en smidig passage för kungaparet. Dessutom, kommer Stortorget att vara stängt för trafik mellan den 19–20 juni där festligheterna kommer att äga rum.

Även tåg och busstrafik, till och från Malmö C, kommer att påverkas av de tillfälliga avstängningarna längs korte­gevägen. På Skånetrafikens app och skanetrafiken.se får du den senaste informationen om tillfälliga trafikomledningar och förändringar i tåg- och busstrafiken.

sv
sv