$left
$middle

Foto: Apelöga

Superdupersommar är tillbaka i Folkets Park

För tionde sommaren i ordningen bjuds alla Malmös barn in till lekfulla föreställningar och kittlande upplevelser för alla sinnen när Superdupersommar tar plats i Folkets Park.

Superdupersommar pågår från 20 juni till 10 augusti och i programmet finns föreställningar med allt från beatbox, clowner och konserter till nycirkus, dockteater och dans. Det är alltid fri entré och såklart är hela familjen välkommen.

Först ut tisdag 20 juni är föreställningen Skräckkabinettet – en monsterrockshow. Det är en spektakulär scenshow där coola monster och spöken sjunger nykomponerade rocklåtar om rädslor och hur de kan övervinnas. Med finurliga texter och rockmusik för både små och stora öron hjälper monsterrockbandet Skräckkabinettet oss att inte vara rädda i onödan.

Föreställningar från världens alla hörn

Superdupersommar presenteras av Folkets Park i samarbete med Barnens scen som huserar i parken sedan många år. Barnens scen presenterar scenkonst och kulturupplevelser för barn och unga året runt.

- Vi är glada över vårt samarbete med Barnens scen och de kulturaktörer och föreningar som är med och skapar det fina programmet som vi kan presentera år efter år, säger Mattias Berg, programansvarig i Folkets Park

Bland föreställningar finns nycirkus i form av Kontraslöjd och Cykelcirkus, musik från Västafrika och romsk folkmusik. Men även internationella akter som gatuföreställningen dis_order med clownen Pere Hosta.

- Som vanligt är det en stor blandning av internationella och lokala akter, med allt från clowner till akrobatik och musik av alla sorter och slag. Om det finns en röd tråd i årets superduper-program, är det att många föreställningar handlar om att vara rädd om jordens klimat och det är en dröm värd att förverkliga! Säger Kikki Malm på Barnens scen. Hon hoppas att föreställningarna ska fylla besökarna med skratt, hopp och glädje.

Föreställningar kommer teckenspråktolkas

Superdupersommar ska leverera kulturupplevelser av världsklass, och utgångspunkten för Superdupersommar är att alla Malmös barn ska ha möjligheten att uppleva kul, spännande och nya saker utan någon kostnad.

- Vi ser väldigt mycket fram emot ännu en Superdupersommar i Folkets Park och 26 föreställningar där ingen är lik den andra! Vi vet hur mycket det betyder för många familjer, speciellt nu i tider där många har det tufft ekonomiskt, säger Claes Carlsson, projektledare i Folkets Park och som varit med och jobbat med Superdupersommar sedan starten.

För att fler barn ska få möjlighet ta del av Superdupersommar ska ett antal av sommarens föreställningar teckenspråktolkas. Det är ett steg i arbetet med att tillgängliggöra arrangemang för alla malmöbor. Folkets Park jobbar ständigt med att förbättra tillgängligheten för parkens besökare, både av den fysiska platsen men också av arrangemangen och dess innehåll.

Vilka föreställningar som teckenspråkstolkas finns angivet i programmet på Folkets Parks hemsida. Länk finns längre ner på sidan.

Extraföreställningar med Pettson och Findus

De som besökt Superdupersommar förut vet kanske att föreställningarna spelas klockan 13.00 på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Det gäller även i år, men med några få undantag.

Två undantag, eller bonusar, är de två extrainsatta föreställningarna fredag 30 juni och 21 juli. Under flaggen Superduperfredagar presenteras två Sång och dans med Pettson och Findus, från Funnys Äventyr. Det blir en svängning och lekfull show med två folkkära favoriter.

Superduperföreställningar i urval

27 juni kl. 13.00: Havet.
En saltstänkt cirkusmusikal för hela familjen!

5 juli kl. 14.00: Magen i skogen.
Musikföreställning som görs i samarbete med Sommarscen Malmö

11 juli kl. 13.00: Beatbox Sensation.
Beat box och dans i en cool kombination. Efter föreställningen hålls en workshop för alla som vill delta.

25 juli kl. 13.00: Musiktåget.
Syskonen Manuela och Lelo bjuder in till sång och musik med glad energi och högt tempo. Kom och sjung ihop på danska, svenska, romska, serbiska och rumänska!

2 augusti kl.13.00: Lilla jag och drakarnas drottning.
En unik blandning av glamourös dragshow, levande musik och barnteater.

3 augusti kl. 13.00: Dis_order.
En kaosart gatukonstföreställning med clownen Pere Hosta.

Superduperfredagar: 30 juni och 21 juli kl. 15.00
Sång och dans med Pettson och Findus från Funnys Äventyr!

Illustration för Superdupersommar med Superdupersommar i Folkets Park, 20 juni till 20 augusti, Fri entré!
sv
sv