$left
$middle

Årets glädjespridare 2023 tilldelas Jeanette Vantze Rosengren

Årets glädjespridare är ett pris som delas ut av Malmö stad och Mikosällskapet. 2023 års pris tilldelas Jeanette Vantze Rosengren.

Vid sammanträde den 12 juni 2023 beslutade Representationskommittén att Malmö stads och Mikosällskapets pris Årets glädjespridare tilldelas Jeanette Vantze Rosengren.

Motiveringen lyder:

"Jeanette är en Malmöprofil, boende i Möllevången, och har under en lång rad av år glatt Malmöborna med sitt författarskap, ett tiotal böcker med fokus på Malmö och ofta Malmös spännande historia och sina Malmövandringar. Jeanette driver Kira förlag och är producent av Bokens dag. Hon genomför 24 vandringar på olika platser i Malmö där hon delar med sig av sina kunskaper och berikas också av de som följer med på vandringarna. Med stor respekt har hon bland annat vandringar på kyrkogårdarna med fokus på livet och folkbildning.

Jeanette har också ett fotbollsengagemang i damfotbollen och FC Rosengård.

Jeanette arbetar också med de minnesplattor som sätts upp i Malmö på speciella hus och platser för att berätta om historien. Otaliga är de föreningar och grupper som fått glädjen att följa med på Jeanette Malmövandringar. Jeanette bjuder på sig själv och med humor, värme och medmänsklighet utan begränsningar för vare sig ålder, ursprung eller samhällelig status, och bidrar till att göra Malmö till en öppnare, mjukare och vänligare stad, i clownen Mikos anda."

Prisutdelningen äger rum den 30 juni klockan 14:00 i Folkets park vid Mikostatyn utanför Barnens scen.

sv
sv