$left
$middle

Foto: Werner Nystrand / Folio / imagebank.sweden.se

Malmö värdstad för Eurovision Song Contest 2024

Nu står det klart att Malmö för tredje gången står värd för Eurovision Song Contest och Malmö Arena har valts som plats för det internationella tv-arrangemanget. Nu förbereder sig hela staden för att skapa en minnesvärd folkfest som kommer att befästa Malmös position som en tolerant och välkomnande värdstad av hög internationell klass.

Efter att Malmö skickade in sin ansökan till Sveriges Television (SVT) om att få vara värd för Eurovision Song Contest (ESC) 2024 har vi äntligen fått det efterlängtade beskedet.

Malmös tidigare höga leverans som värdstad för Eurovision Song Contest 2013 med moderna Malmö Arena, har varit en avgörande faktor till varför man återigen fått förtroendet.

– Vi är glada för att vi kunnat leverera ett hållbart och kreativt upplägg för evenemanget. Vi ser fram emot att välkomna hela Europa till Malmö, och likaså en av världens största tv-upplevelser, säger Johan Hermansson, fritidsdirektör i Malmö stad, som varit med och förhandlat fram värvningen.

Malmö kommer visa upp sin välkomnande atmosfär, sin kulturella mångfald och moderna infrastruktur för hela Europa. Nu förbereder sig hela staden för att skapa en minnesvärd fest som kommer att befästa Malmös position som en värdstad i världsklass.

sv
sv