$left
$middle

Vad händer på nya mötesplatsen, Skeppsbrokajen?

Har du besökt vår nya mötesplats, Skeppsbrokajen? Här kan du slå dig ner på någon av alla sittplatserna, ta med dig pjäser så kan du spela schack, titta på utställning om Nyhamnen eller bara hänga. Platsen kommer att förändras och förnyas efterhand.

Konstworkshops

Alla fredagar, lördagar och söndagar under resten av sommaren, fram till slutet av september, blir det konstworkshops för familjer och unga mellan klockan 14-18. Det blir nya teman varje gång. Det kostar ingenting för dig att delta, bara kom till mitten av Skeppsbron det är där Centrum för urbankonst, CFUK, håller konstworkshops. Platsen är dekorerad med street art och markmålningar.

Streetbasket

Vill du testa 3×3 streetbasket? Så kan du göra det fram till och med fredag den 28 juli. En 3×3-plan är bemannad av Malbas basketförening klockan 14-18. Kom och spela med oss!
Du får även spela här när det är obemannat.

Under bar himmel

På söndag är det åter dags för Under bar himmel med Susanna Dzamic och Kristoffer Jonzon och en gästande malmöprofil som på söndag är Andreas Schönström. Under bar himmel är en talkshow och quiz kryddad med lite allsång.
Det blir ingen vanlig intervju utan ett personligt samtal som inte nöjer sig med de mest förväntade frågorna. Intervjun varvas med allsång och ett quiz baserat på gästens intressen och favoriter. En penna och något att sitta på är allt som behövs. Vi ses vid trappan ner till inre hamnbassängen, på söndag den 30 juli klockan 18.00.

Besök S/S Bore

Följ med på en guidad tur på S/S Bore, världens äldsta fungerande ångisbrytare.
Fartyget byggdes vid Kockums Mekaniska Verkstad år 1894 och fungerade som isbrytare på Öresund. Vid svåra förhållanden fick den även ersätta den reguljära färjetrafiken.
S/S Bore togs ur tjänst 1968 och har sedan 1980-talet genomgått omfattande renovering till i princip sitt ursprungliga skick.

Tyvärr är fartyget inte är tillgänglighetsanpassat och har ett antal branta och smala trappor.

Visningen varar i cirka 45 minuter och lämpar sig bäst för vuxna samt barn från 8 år och uppåt.

Biljetter köps för 10 kronor via Kulturcentralen och ett mindre antal biljetter finns även tillgängliga att köpa på plats 10 minuter före visningen. Betalningen på plats sker med swish.

Entréavgift: Vuxna 10 kronor och fri entré för barn och ungdomar under 18 år i vuxen sällskap.

Samling på kajen utanför S/S Bore 10 minuter före visningstiden

sv
sv