$left
$middle

Funktionsstödsförvaltningen finns på plats under Malmöfestivalen

Funktionsstödsförvaltningen stöttar Malmöbor med intellektuell, psykisk, fysisk funktionsnedsättning, och psykisk ohälsa, att leva ett gott liv. Under Malmöfestivalen finns vi på plats på Södertull tillsammans med olika anhörig- och intresseföreningar.

Fredag 9 augusti

11.00-14.00: Träffa boende och medarbetare som berättar om hur det är att bo och arbeta i en LSS-bostad. Kika på konst som Tomtegatans gruppbostad har skapat.

Föreningen RSMH finns på plats och berättar om sin verksamhet.

14.00-17.00: Mötesplatsen för äldre boende i LSS-bostäder berättar om sitt arbete.

Föreningarna Kamratföreningen NU och Kamratföreningen Comigen finns på plats och berättar om sin verksamhet.

17.00-20.00: Bröstcancerföreningen berättar om sin förening och om mammografi och självundersökning. Testa en bröstapp för att "hitta knölen".

Föreningen RFSU berättar om sin verksamhet Sex för alla, som erbjuder sexualupplysning och sociala aktiviteter med fokus på sex och relationer för personer med intellektuell funktionsnedsättning eller autism.

Lördag 10 augusti

11.00-20.00: Heldag med FUB Malmö och Ung i FUB. Happenings och tävlingar under dagen. Trubadurer från Musik & rytmik bjuder in till sångstund klockan 12.00 och 15.00. Prova stavgång klockan 14.00-17.00. Ledare från Ung i FUB är på plats klockan 13.30-15.30.

Söndag 11 augusti

11.00-20.00: Heldag med parasportföreningen FIFH Malmö. Föreningen berättar om sin breda verksamhet. Ett pingisbord finns för besökare att spela på. Utmana landslagsspelaren Dennis Olsson i mini-pingis!

13.00-14.00: Gå med i ManiFESTivalen för alla lika värde!

Måndag 12 augusti

11.00-20.00: Arbetsmarknads- och socialförvaltningen tar över tältet och förvandlar det till ett föräldratält. Få information om bland annat vilket stöd föräldrar kan få och om hur det är att vara familjehem. Under dagen ordnas roliga aktiviteter för barn.

Tisdag 13 augusti

11.00-14.00: Arbetskonsulenterna berättar om hur daglig verksamhet kan bidra till en meningsfull sysselsättning.

Föreningen Mind är på plats och varmpratar med besökare. Det går att bli volontär i någon av Minds stödlinjer.

14.00-17.00: Medarbetare berättar om hur personlig assistans kan bidra till ett mer själständigt liv och en meningsfull vardag. Besökaren får veta vad det innebär att vara personlig assistent.

Föreningen Attention Skåne är på plats och berättar om sin verksamhet.

17.00-20.00: Medarbetare berättar om hur en kontaktperson och ledsagare kan bidra till en mer meningsfull fritid. Besökare som behöver avlastning och undrar över rätt till avlösare kan få svar på sina frågor.

Föreningen NSPH berättar om Hjärnkoll, Återhämtningsguiden och Peer support.

Onsdag 14 augusti

11.00-14.00: Medarbetare berättar om hur personligt ombud arbetar för att ge stöd till personer med svår psykisk ohälsa.

Föreningen Grunden är på plats och berättar om sin verksamhet.

14.00-17.00: Anhörigkonsulenter är på plats och berättar om sitt arbete för anhöriga till personer med en funktionsnedsättning. Barnenheten berättar om hur det fungerar på boende, korttidsboende och i stödfamilj för barn.

Funktionsstödsnämndens ordförande Roko Kursar och funktionsstödsförvaltningens direktör Charlotte Widén Odder är i tältet omkring klockan 15.30-18.00 för att prata med Malmöbor.

Föreningen Fontänhuset delar ut information och hänger upp konst som medlemmarna har skapat. Vid 15-tiden gör poddgruppen en live radioshow i tältet!

17.00-20.00: Anhörigkonsulenter är på plats och berättar om sitt arbete för anhöriga till personer med en funktionsnedsättning. Barnenheten berättar om hur det fungerar på boende, korttidsboende och i stödfamilj för barn. Samordnaren för barn och familj är på plats och tar gärna emot synpunkter på hur förvaltningen kan arbeta bättre för barn och familjer.

Föreningen Anhörig Malmö berättar om sin verksamhet och vad de kan göra för anhöriga.

Torsdag 15 augusti

11.00-20.00: Träffa medarbetare under hela dagen som berättar om hur det är att arbeta på funktionsstödsförvaltningen.

11.00-14.00: PRELIMINÄRT Föreningen Autism Skåne berättar om NPF-mötesplatsen.

14.00-17.00: Föreningen Frisk & Fri berättar om Body Project, ett program för att få unga tjejer att trivas bättre i sina kroppar. Föreningen söker deltagare till grupper som pratar om utseende och kroppsideal.

17.00-20.00: Föreningen FRISKT berättar om sin verksamhet och trubadurduon Wisa uppträder.

Fredag 16 augusti

Under festivalens sista dag finns medarbetare på plats som arbetar på hälso- och sjukvårdsområdet för att berätta och svara på frågor.

11.00-14.00: Syninstruktörer berättar om hur en synnedsättning kan påverka vardagen och vilket stöd syninstruktörerna kan ge till enskilda.

En logoped finns på plats för att berätta om kommunikationsstöd i vardagen för personer som har frågor eller upplever svårighet kring kommunikation i vardagen.

Föreningen HRF berättar om sin verksamhet och om hörsel. Hörslinga finns.

14.00-17.00: BoLSS arbetar med att matcha och fördela LSS-bostäder till personer med funktionsnedsättning. Medarbetare finns på plats för att berätta mer och svara på frågor.

Medarbetare finns på plats för att berättar hur det är att arbeta som sjuksköterska eller arbetsterapeut.

Föreningen Café Lajvet berättar om sin verksamhet.

17.00-20.00: Medarbetare berättar om vad en sjuksköterska på funktionsrättsområdet gör och vad uttrycket "nära vård" innebär.

Medarbetare finns på plats för att prata om psykisk ohälsa, suicidprevention och arbetet mot våld i nära relationer.

Föreningen SHEDO berättar om sin förening och stödverksamhet.

 

Programmet kan komma att justeras. Sidan uppdaterad 2024-07-19.

 

sv