$left
$middle

Publikrekord på Malmö museum i juli

Kön till Malmö museum har ringlat sig lång på bron över vallgraven vid Malmöhus slott i sommar. I juli hade Malmö museum totalt 91 800 besökare vilket är 42 procent fler besökare än samma månad föregående år. Även under första halvåret 2023 har besöksantalet ökat.

Historien om Malmöhus slott, djuren i Akvariet, möjligheten att gå in i en riktig ubåt och en experimentutställning är några av de saker som lockar besökare till museet. I sommar har Malmö museum dessutom breddat filmutbudet i den nya dombiografen Wisdome Malmö och genom Sommar på slottet erbjudit aktiviteter för barn- och familj ute på borggården.

– Vi arbetar ständigt med att utveckla museet och vårt utbud och är såklart glada över att det ger resultat och till och med har lett till publikrekord nu i juli. I sommar har vi använt oss av vår Borggård där vi hållit sommarlovsaktiviteter och i dombiografen har vi utökat vårt filmutbud, vilket har varit mycket uppskattat och välbesökt både av skåningar och turister, säger Biljana Topalova-Casadiego, museichef på Malmö museum.

Sommar på slottet

Under sommarlovet har museet, tillsammans med Malmö Konstmuseum, erbjudit aktiviteter för barn- och familj på museets Borggård. På Borggården har besökarna bland annat kunna testa renässansklänningar och rustningar och pröva på att slå sina egna mynt i myntverkstaden. Utomhusaktiviteterna på Sommar på slottet har varit mycket välbesökt trots det ibland ostadiga vädret.

Breddat utbud på Wisdome Malmö

Inför sommaren breddades utbudet i den nya dombiografen Wisdome Malmö som visat fyra föreställningar om dagen. Populärast har filmen Stort varit, en film i 3D som tar med oss på en resa ut från jorden och vårt solsystem ända ut till universums yttersta gräns och Big Bang. Även nytillskottet Legenden om det förtrollande korallrevet har varit populär, en film som riktar sig till den yngre publiken och som genom humor och fantasi berör viktiga frågor om havet och havsföroreningar.

Ökning under hela våren 2023

Även under våren har museet en ökning av besökare. Under första halvåret 2023 ökade antalet besökare på Malmö museum med 24 procent i jämförelse med 2022.

– Nu ser vi fram emot en spännande höst på museet. Vi öppnar två utställningar som vi tror kommer fortsätta locka besökare under hösten, Nobelprismuseet gästar Malmö museum med utställningen Från Idé till Nobelpris som berättar om Nobelpristagare i arbetet mot nya genombrott och i Ung Svensk Form 2023 får vi möta framtidens designstjärnor inom möbel, mode, konsthantverk, arkitektur med mera. Utöver det blir det också ny film i dombiografen, säger Biljana Topalova-Casadiego.

sv
sv