$left
$middle

Filmaren Jessica Nettleblad fick priset för mänskliga rättigheter 2021

Nominera vinnare till priset för mänskliga rättigheter

Vem vill du se som vinnare till ett av Malmös mest prestigefyllda pris? Du kan nominera fram till sista september.

Genom att nominera till priset får du möjlighet att lyfta en person eller organisation som du anser har stor betydelse för Malmö.

Genom priset för mänskliga rättigheter vill Malmö stad motverka diskriminering och främja demokrati och mänskliga rättigheter.

Kriterier

Priset delas ut till en person, ett nätverk eller en organisation som gör Malmö bättre genom att arbeta för:

  • demokrati
  • jämställdhet
  • barnrättsfrågor
  • hälsa
  • mångfald
  • antidiskriminering

Priset

Vinnaren offentliggörs och priset delas ut i samband med årets sista kommunfullmäktigemöte. Prissumman är på 50 000 kronor.

De vann priset

Jessica Nettelbladt (på fotot) fick Malmö stads pris för mänskliga rättigheter 2021 för hennes arbete med att möta, förstå, följa och skildra utsatthet och utanförskap. Genom sina skildringar har hon skapat en större förståelse för vår omgivning och lyft de utsatta i samhällsdebatten.

Läs mer om varför Jessica Nettleblad fick priset.

2022 gick priset till Safija Imsirovic från Augustenborg som har haft stor betydelse för generationer av barn och deras föräldrar. Genom sitt arbete på mötesplatsen Gnistan har hon skapat en trygg och kreativ plats för barnen samtidigt som hon har hjälpt föräldrarna att uppnå sina drömmar. Genom att se varje barn och alltid stå upp för dem, även om det blåser, bygger hon trygga starka unga vuxna.

Läs mer om varför Safija Imsirovic fick priset

sv
sv